236    

   …Майже 40 років назад, можна сказати, з першого пакільця розпочинав зводити дитячий табір «Комунарець» багаторічний голова Дніпропетровського обкому профспілки комунальників Микола Бабченко. Спочатку там діяв всього один корпус, а згодом додалися ще кілька. В кожному турботливі господарі нещодавно зробили капітальний ремонт, встановили нові сучасні меблі. І зараз ця оздоровниця приймає за одну зміну 320 дітей. Загалом сьогодні у чотирьох таборах, що знаходяться на балансі обкому профспілки, відпочиває понад тисячу дітей.

         На початку липня у «Комунарці» вже розпочалася друга зміна. У чудовій місцині, в лісі, на березі однієї з найчистіших річок України Орелі (с. Могилів Царичанського району) хлопчики та дівчата цікаво, насичено проводять свій час, у чому чимала заслуга колективу ДОЗ, очолюваного Іриною Бараник. Тут до послуг юні домашній кінотеатр і комп’ютерна кімната, щоденно проводяться конкурси, спортивні змагання, працюють гуртки за інтересами. Велика увага приділяється виховній роботі, вивченню народних традицій та історії цього славнозвісного козацького краю.

         Завдяки піклуванню профспілки про пряму поставку продуктів діти мають щоденне 6-разове повноцінне харчування.

         Високу оцінку організації роботи у ДОЗ «Комунарець» дав перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Крупський, який 8 липня, у Всеукраїнський День сім’ї, відвідав цю оздоровницю разом з керівниками Царичанського району. Особливо відзначив він і турботу голови обкому профспілки М.Бабченка, а також Обласного об’єднання профспілок (голова Віталій Дубіль).

         Завдяки спільній співпраці влади, керівників підприємств та профспілок цього року на Дніпропетровщині відкрито 54 дитячих оздоровниці (25 в області і 29 за її межами; 9 з них – профспілкові), у яких тільки цього місяця одночасно відпочиває близько 28 тисяч дітлахів (у тому числі понад 1100 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування).

                                               В.Коврига, зав.прес-центром Дніпропетровського облпрофобєднання

213

 

221

 

 

225

 

242

 

252

 

257