ПРОФСПІЛКИ УКРАЇНИ ТА ФРАНЦІЇ ОБМІНЮЮТЬСЯ ДОСВІДОМ

la 15-19 жовтня 2018 року група профспілкових працівників членських організацій ФПУ відвідала м. Париж (Франція) на запрошення Загальної конфедерації праці Франції (ЗКП) з метою ознайомлення з діяльністю ЗКП щодо захисту трудових та соціально-економічних прав трудящих країни. Під час візиту група зустрілась з профактивом низки членських організацій ЗКП, які об’єднують медиків, енергетиків, нафтогазовиків та металістів. Під час зустрічей точилися жваві дискусії, які виходили далеко за рамки відведеного часу,..

ЕКП підтримує профспілки Вишеградської групи стосовно працівників, що відряджаються та України

DpS72BiU0AI76uR   У Празі наприкінці минулого тижня відбулася зустріч профспілок країн Вишеградської групи, у якій взяли участь представники Чесько-Моравської конфедерації профспілок, Всепольського об'єднання профспілок, Солідарності, Форуму профспілок Польщі, Угорська конфедерація профспілок, Демократичної ліги незалежних профспілок Угорщини та Конфедерації профспілок Словаччини.   Учасники зустрічі прийняли Спільну декларацію в підтримку профспілок України та Спільну заяву щодо поточної ситуації з директивою ЄС про відряджених працівників і скаргою польського та угорського урядів до..

Голова ФПУ Григорій Осовий обстоює права українських шахтарів на Саміті європейських профспілок

38475 У другий день роботи Саміту європейських профспілок, що відбувається у Сараєво, обговорювалися питання організації та мобілізації для досягнення змін за допомогою проведення кампаній, підвищення заробітної плати робітникам у так званих у ланцюжках поставок, насилля в родині, роботи з молоддю. Відбулася спільна сесія учасників Європейського профспілкового саміту, слухачів Глобальної академії органайзингу та членів Молодіжного комітету ПЕРК, засідання яких проходили паралельно.   Голова ФПУ Григорій Осовий взяв участь..

В Сараєво розпочав свою роботу профспілковий саміт

ces etuc egb defs 77148 Сьогодні розпочав свою роботу щорічний Саміт європейських профспілок у Сараєво – столиці Боснії та Герцеговини.   Відразу після його відкриття учасники Саміту – лідери національних профцентрів, представники глобальних профспілок – вшанували пам'ять Олександра Юркіна, який був очільником Федерації профспілок України у 2005-2008 роках, одним із засновників Профспілки працівників атомної енергетики та промисловості України та титулярним членом керівних органів відповідної галузевої глобальної профспілки..

Голову ФПУ Григорія Осового обрано членом УС ПГС на новий термін

15055812 1226196944105526 5597259797825595359 n У зв’язку із закінченням повноважень поточного складу УС ПГС 12 червня ц.р. у готелі «Турист» відбулося зібрання представників всеукраїнських об'єднань профспілок для виборів членів УС ПГС від профспілок на новий термін.   Участь у Зібранні взяли 68 делегатів - представників п’яти національних профоб’єднань: Федерації профспілок України, Конфедерації вільних профспілок України, Федерації незалежних профспілок України, Всеукраїнського Альянсу профспілок та Федерації професійних спілок працівників малого та..

Профспілки захищали і будуть захищати права трудящих

30123793-v2 xlarge Днями закінчила свою роботу в Лондоні 18-те засідання Генеральної ради Міжнародної конфедерації профспілок (МКП). З моменту створення в 2006 році МКП представляє більшу частину національних профцентрів світу. МКП домагається формування постійних профспілкових органів (мінімум - з консультативними функціями) при будь-яких значущих міжнародних форумах.   Крім участі в глобальному управлінні, членство в МКП - це можливість, зокрема для ФПУ, брати участь у постійному багатосторонньому обміні досвідом із..

Польща потребує вищих зарплат

opzz-1500x570-2   «Польща потребує вищих зарплат» - під таким гаслом 24-25 травня 2018 року у Варшаві проходить 9-й статутний конгрес Всепольського порозуміння профспілок (OPZZ).   Відкриваючи Конгрес, до делегатів та гостей з вітальними словами звернулися Голова OPZZ Ян Гуз, Генеральний секретар Європейської конфедерації профспілок Лука Вісентіні. В перший день роботи Конгресу делегати заслухали звіт про діяльність організації у попередній період, затвердили програму діяльності на 2018-2022 роки. Яна Гуза було переобрано..

Голова ФПУ Григорій Осовий бере участь у засіданні Генеральної ради МКП

IMG 0089   25 травня у Лондоні відкрилося 18-те засідання Генеральної ради Міжнародної конфедерації профспілок (МКП).   У його роботі бере участь Голова ФПУ Григорій Осовий, який є її титулярним членом МКП. У засіданні Генеральної ради МКП також беруть участь титулярні члени Генеральної ради МКП, аудитори і представники регіональних організацій МКП, представники глобальних федерацій профспілок і Профспілкового консультативного комітету при ОЕСР. Як правило, засідання..

НА ЧАСІ. Моніторингова місія ОБСЄ побувала у Закарпатській облпрофраді

P1160809   В Закарпатській облпрофраді побувала спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (Івано-Франківське відділення). Під час зустрічі з головою Закарпатської облпрофради Володимиром Фленьком було обговорено широкий спектр питань, зв’язаних з діяльність профспілок щодо захисту соціально-економічних прав спілчан та своїх майнових прав.   Зокрема, членів моніторингової місії ОБСЄ Мод Йохансон та Доріна Фазлі цікавили питання зайнятості, створення нових робочих місць, оплати праці, соціального діалогу профспілок з органами влади і..

IMG 2694   12 квітня 2018 року Голова ФПУ Григорій Осовий бере участь у 6-му засіданні Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, яке відбувається в Брюсселі у штаб-квартирі Європейського соціально-економічного комітету.   Очільник ФПУ є одним із 15 членів Української сторони Платформи, що створена відповідно до Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС з метою забезпечення належної ролі громадськості у процесі виконання Угоди про асоціацію. Відкрили засідання співголови Платформи – Альфредас..

Більше статей...

1. Європейські профспілки солідарні з ФПУ
  2. Роль оплати праці в скорочені бідності та її вплив на трудову міграцію в Україні
  3. ДЕЛЕГАЦІЯ ФПУ БЕРЕ УЧАСТЬ У РОБОТІ 62-Й СЕСІЇ КОМІСІЇ ООН ЗІ СТАНОВИЩА ЖІНОК
  4. Українсько-датське співробітництво: нові напрями
  5. Голова ФПУ Григорій Осовий в Баку бере участь у міжнародній конференції щодо завдань та перспектив профспілок
  6. Голова ФПУ Григорій Осовий у складі делегації профспілок національних профцентрів зустрівся з Президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим
  7. ФПУ – Фонд Еберта: зацікавленість у подальшому підвищенні ефективності співпраці
  8. У українців в Польщі буде свій вихідний
  9. Обговорено розширення співпраці профспілок з реалізації програм МОП в Україні
  10. Голова ФПУ Григорій Осовий привітав новообраного Президента АФП-КВП Річарда Трумку
  11. Голова ФПУ Григорій Осовий бере участь у доленосному з’їзді Американської федерації праці та Конгресу виробничих профспілок
Архiв
<< < Жовтень 2018 > >>