DSC 0491

 

Федерацією профспілок Черкаської області проведено зустріч з профспілковим активом підприємств, організацій та установ м.Сміла та Смілянського району в рамках надання правової допомоги з питань соціально-трудових відносин.

У зустрічі взяли участь голова Смілянської РДА Бугаєнко В.В., заступник голови м.Сміла Коваленко М.В., голова постійної комісії з питань праці та соціального захисту населення Черкаської обласної ради Горбенко Н.А.

Відкриваючи зустріч, голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко поінформував присутніх про ситуацію щодо підписання Генеральної угоди, позицію Федерації профспілок України з питань Трудового кодексу, пропозицій до формування видатків Державного бюджету 2014 року, стан виплати заробітної плати в області, хід літнього оздоровлення дітей.

Керівники району та міста проінформували учасників зустрічі про стан соціально-трудових відносин на підприємствах регіону, підготовку до опалювального сезону, ремонт шляхів автосполучення, відновлення вуличного освітлення, газифікацію сільських населених пунктів, виділення коштів з місцевих бюджетів на забезпечення пільгових перевезень пасажирів.

У ході діалогу представників влади та профспілкових активістів регіону особлива тривога звучала щодо проблематики проходження коштів за виконані роботи чи реалізацію програм через підрозділи державної казначейської служби.

Горбенко Н.А. детально проаналізувала хід виконання Програми економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2013 роки, надала відповіді про виконання інвестиційних програм на Смілянських підприємствах «Оріон» та «Спектр».

Заступник начальника управління Пенсійного фонду України в м.Сміла та Смілянському районі Константюк О.М. та головний спеціаліст міського управління юстиції м.Сміла Лісаков В.М. ознайомили учасників зустрічі із сучасними технологіями надання послуг громадянам в системі Пенсійного фонду (веб-сайт, надання звітності в електронному вигляді) та зміни із змінами в чинному законодавстві з питань пенсійного забезпечення.

Заступник начальника виконавчої дирекції ФСС від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Черкаській області Сердюк М.А. охарактеризував стан виробничого травматизму в області, спільну роботу з профспілками щодо навчання з питань охорони праці, розслідування нещасних випадків на виробництві.

Обговорено також хід літнього дитячого оздоровлення.

Голови обласних галузевих профоб’єднань працівників житлово-комунального господарства, автомобільного транспорту, харчової та переробної промисловості, заступник голови обкому профспілки працівників освіти та науки (Анашкевич І.В., Жигайло П.С., Сиротенко Л.С., Могила І.І.), які взяли участь в роботі профактиву мали змогу разом з головами райкомів та керівниками регіону обговорити галузеві питання.

В цей же день в Смілянському районі проведено виїзний пленум обкому працівників культури.

В другій половині дня голова ФПО Шевченко П.В., голова Смілянської РДА Бугаєнко В.В., голова обкому профспілки працівників культури Марштупа В.В. спільно з головами райкомів працівників культури Черкащини в с.Текліно відкрили фольклорний фестиваль художніх колективів регіону, присвячений християнському святу Трійці.

 

Федерацією профспілок Черкаської області

 

DSC 0567

 

DSC 0566