Протягом останніх років Запорізькі санаторії Приватного акціонерного товариства «Приазовкурорт» здійснюють оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у тому числі організованих груп дітей та дітей з батьками.

Трудовий колектив Приазовкурорту, на чолі з генеральним директором Владиславом Пономаренко, додає максимальних зусиль для забезпечення якісного санаторно-курортного лікування та реабілітації дітей та дорослих.

 

054

 

За тендером Міністерства соціальної політики України в санаторіях Приазовкурорта проходять оздоровлення організовані групи дітей з Черкаської, Волинської, Київської, Вінницької та Чернігівської областей. На оздоровлення переведені також діти з ДОЦ «Оріон», який не зміг організувати оздоровлення згідно вимог.

Потужна лікувально-діагностична база вищої категорії клінічних санаторіїв «Бердянськ», «Великий Луг», «Лазурний», «Кирилівка» спрямована на лікування дітей та дорослих.

З 124 методів лікування обрані найкращі, які забезпечують динаміку оздоровлення на високому рівні. Це перш за все природні хлоридно-натрієві мінеральні ванни, питна мінеральна вода «Бердянська», інфрапелотерапія із застосуванням сульфідно-мулової грязі, апаратні методи фізіотерапії, таласотерапія на лікувальному пляжі санаторію.

 

 

berdyansk likuvannya

 

Призначення процедур та лікування дітей здійснюють досвідчені фахівці – лікар ендокринолог вищої категорії Лісняк С.І., лікарі педіатри першої категорії – Підгірна Г.В., Оленець Е.Г., лікар дитячий невролог Прокоф’ева І.В.

 

P3310022

 

 

033

 

При організації харчування враховані найновіші стандарти та підходи кваліфікованих фахівців для цих груп дітей.

 

046

 

Цьому додає присмак південний клімат, смак фруктів, овочів, якісних продуктів харчування місцевих виробників. Завідуюча їдальнею, заслужений працівник сфери послуг України Лук’янець Л.Д. створює сприятливі умови для обслуговування дітей, забезпечення високої якості приготування страв.

 

 

042

 

У санаторіях у першу половину дня організоване лікування дітей за профілем захворювання. Діти приймають процедури з використанням природних лікувальних факторів – хлоридно-натрієвої води у вигляді ванн, душів, приймають питну мінеральну воду «Бердянська», інфрапелотерапію, а також преформовані фізичні чинники - апаратну фізіотерапію, інгаляції, лікувальну фізкультуру, дієтичне п’ятиразове харчування.

 

013

 

 

Разом з інструктором з плавання, вихователями, медичним персоналом здійснюється кліматолікування на пляжі санаторію з купанням у самому теплому Азовському морі.

 

 

023

 

У будинку культури санаторію діти передивляються фільми, відвідують музей курорту Бердянськ, бібліотеку. Яскраво проходять дискотеки.

Традиційне гостинне фестивальне курортне місто пропонує після процедур різноманітну феєрію незабутнього відпочинку у дельфінарії, аква-парку, зоопарку, цирку на воді, курортні культурно-розважальні заходи - «Классные девчонки», «Брей-ринг», «По морям, по волнам», «Большая перемена», «День именинника», день Нептуна.

 

PICT0920

 

Досвідчені вихователі та культпрацівники під керівництвом завідуючій будинком культури Ніколаєвої Л.І. проводять з дітьми конкурси, ігри, спортивні змагання.

 

 

004

 

Трудовий колектив ПрАТ «Приазовкурорт» сподівається, що їх праця надовго залишиться в серцях і міцному здоров’ї дітей, стане дієвою підтримкою соціальної політики держави у справі становлення здорових громадян України.

 

 

 

Запорізька обласна рада профспілок

 

Приазовкурорт