IMG 8762

Днями в Чернігівському Навчально-методичному центрі профспілок (НМЦ) закінчився семінар-тренінг для лідерів членських організацій Профспілки авіапрацівників України. Учасники зосередилися на двох основних питаннях — колективні договори та мотивація профспілкового членства.

Мінітренінг від юриста НМЦ Володимира Ковальчука було присвячено саме процедурним моментам колдоговірної роботи в первинній профспілковій організації. Свої навички переговірників профспілковці мали змогу закріпити в діловій грі.

IMG 8780 

Натомість Тамара Назіна — завідуюча відділом соціально-економічного захисту Федерації профспілкових організацій Чернігівської області торкнулася дещо інших аспектів. В центрі її уваги був сам зміст колдоговору. Зокрема, говорили про додаткові права і гарантії, а також регулювання питань оплати праці.

Далі робота лідерів первинок була сфокусована на питаннях мотивації членства, аналізі структури трудового колективу та деяких соціально-психологічних нюансах залучення працівників в організацію. Мотиваційний блок семінару провів Віталій Копиш — начальник відділу освіти дорослих Підприємства “Навчально-методичний центр ”Федерації профспілкових організацій Чернігівської області.

IMG 8784

IMG 8808

IMG 8810 1 

Віталій Копиш