xw 1770966

Додержуючись вимог загальнодержавного противірусного карантину, в умовах обмеження доступу до постійних робочих місць Центральна рада Профспілки працівників нафтової і газової промисловості України не зупинила роботу всієї вертикалі профспілкових органів, вона організована у дистанційному режимі із застосуванням електронних засобів спілкування.

         Профспілкові організації продовжують виконувати свою правозахисну роботу, контролюють виконання колективних договорів, не переривається соціальний діалог з роботодавцями з метою недопущення порушення прав членів профспілки в умовах карантину. Первинкам, профспілковим лідерам оперативно надається консультативна, інформаційна та інша підтримка вищими за рівнем профорганами.

Ведеться планова підготовка до проведення звітно-виборних конференцій у первинних, об’єднаних, міжрегіональних та територіальних організаціях.

Члени Президії, працівники апарату Центральної ради, відповідні робочі групи працюють над новою редакцією Статуту Укрнафтогазпрофспілки, який потребує оновлення через істотні зміни у законодавстві.

Оцінюються результати роботи за останні роки і готується звітна доповідь Центральної ради перед делегатами чергового  шостого  З’їзду. Виробляються пропозиції до Програми діяльності  Укрнафтогазпрофспілки та завдань профспілковим організаціям на наступний п’ятирічний період 2021-2025 років.

Андрій Івашина,

 головний фахівець Укрнафтогазпрофспілки"