89823523523

У зв’язку з карантином через коронавірус COVID-19 та припиненням примісцевого та громадського транспортного сполучення, виникла проблема з поїздками медиків на роботу. Особливо гостро вона торкнулася середній і молодший медичний персонал, значна частина якого добиралася на роботу на приміських маршрутах.   

Першою на складну ситуацію відреагувала Херсонська обласна організація профспілки працівників охорони здоров’я України, якій вдалося організувати доставку персоналу безкоштовно.

За ініціативи профспілки, з 21 березня забезпечено перевезення медичних працівників за трьома основними напрямками: c.м.т.Білозерка - с.м.т .Камишани - с. Приозерне – м .Херсон; м. Олешки – м. Херсон; с. Чорнобаївка – м. Херсон.

Як зазначила голова організації Ірина ТЕЦЬКА, в погоджені з обласною державною адміністрацією профспілка працівників охорони здоров’я уклала договір з ТОВ «Іскора» на перевезення під час карантину працівників комунальних медичних закладів, які проживають за межами міста, до роботи та у зворотному напрямку, та оплатила ці услуги.

За її словами, це дуже гаряча проблема для наших медпрацівників, оскільки лише в обласній інфекційній лікарні ім. Г.І. Горбачевського, яка є сьогодні першою лінією боротьби з короновірусом, більше 70% середнього і молодшого медичного персоналу проживає в передмісті.

Транспортування по місту, як бачимо, також вирішується «своїми силами» – по можливості лікарні організовують доставку своїх співробітників на роботу, дехто самостійно організовуються в групи та домовляються про підвезення на приватному автотранспорті, небайдужі херсонці також долучаються та допомагають дістатися на роботу нашим лікарям та медсестрам.

С 25 березня, як оголосила міська влада, працівники медичних установ Херсона (незалежно від форми підпорядкування) безкоштовно перевозитимуться міським електротранспортом.

Однак вже сьогодні виникає інша найважливіша проблема – це забезпечення медиків засобами захисту. І своїми силами розв'язати цю проблему неможливо...

Тож Профспілка працівників охорони здоров’я України надіслала ласта Президенту України Володимиру Зеленському щодо забезпечення роботи закладів охорони здоров’я та захисту працівників в умовах пандемії, створення для них належних, безпечних умов праці та відповідної оплати праці, і буде далі вимагати уваги владних структур.

Підготувала Ірина Давидова