P1050269

Про стан та проблеми оздоровлення дітей працівників сільського господарства також йшлося на засіданні президії Закарпатської обласної профспілкової організації працівників агропромислового комплексу.

Щороку перед кожною первинною профспілковою організацією стоїть завдання щодо всебічної інформації працюючих про проведення літньої дитячої оздоровчої кампанії. Це зокрема, які табори будуть працювати, початок та закінчення змін, вартість путівок, у тому числі кошти, які виділяє Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та батьківська доплата. А перед профспілкою стоїть нелегке завдання: «Як допомогти батькам здешевити оздоровлення?» - вишукати бодай якість кошти з профспілкового бюджету, знайти підхід до керівництва підприємства щодо часткового фінансування вартості путівок. Підмогою у цій справі є закупівля путівок на дитяче оздоровлення з оплатою 90% їх вартості за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на тендерній основі. Але цих путівок, на жаль, дуже мало. Часткове фінансування здійснює і Міністерство агропромислового комплексу та продовольства України.

Про хід оздоровлення дітей в нашому краї проінформував заступник голови Закарпатської облпрофради, голова обласної оздоровчої комісії Василь Захарець. Загалом в області з початку літнього сезону за участі профспілок оздоровлено понад три тисячі дітей, у тому числі і діти аграріїв Закарпаття.

Однак, незважаючи на тепле і лагідне сонце, сприятливий клімат Карпат, проблеми в оздоровленні залишаються і їх щороку більшає. Про проблеми дитячого оздоровлення в профспілці АПК йшлося в інформації голови Мукачівського райкому профспілки працівників АПК Михайла Гардея. Він наголосив, що вартість путівок в дитячий оздоровчий табір, навіть без сум, які частково фінансуються з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, набагато більша ніж реальна заробітна плата сільського трудівника.

Підбиваючи підсумки, голова облорганізації профспілки працівників АПК Ганна Кулик закликала профспілковий актив докласти всіх зусиль, аби якомога більше оздоровити дітей працівників галузі. Адже здорова дитина – це не лише радість батьків, а й запорука їх успішної і плідної роботи.

На фото: Голова облорганізації профспілки працівників АПК Ганна Кулик інформує про стан навчання профактиву галузі.

Про стан і проблеми оздоровлення дітей доповідає голова Мукачівського райкому профспілки працівників АПК Михайло Гардей.

Фото автора

Сергій Баранчиков