9ff345073e1069f806d3ce4abb425a54

У Львові порушуються умови праці машиністів баштових кранів, які працюють на будівельних майданчиках під час карантину. Про це повідомили у Профспілці працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України.

За інформацією Профспілки, "Зараз є можливість продовження роботи на будівельних підприємствах за умови застосування засобів індивідуального та колективного захисту. У такому випадку роботодавець має безоплатно забезпечити працівників ЗІЗ, мийними та знешкоджувальними, антисептичними та дезінфікуючими засобами, проінформувати працівників про профілактичні заходи, розміщенні на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я України, організувати максимально безпечну доставку працівників до місця роботи та у зворотньому напрямку тощо",- йдеться у повідомленні Профспілки.

Однак, за інформацією машиністів баштових кранів, членів профспілки, ці заходи на будівельних майданчиках Львова не виконуються. Будівельники не отримують засоби індивідуального захисту, мийні та знешкоджувальні, антисептичні та дезінфікуючи засоби, а також повинні діставатися до роботи самостійно, оскільки роботодавці відмовляються організувати доставку працівників до місця роботи.

У зв’язку із цим, Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України  звернулась з листами на адресу Львівської міської Ради до міського голови Львова –  Андрія Садового та до начальника головного управління Національної поліції у Львівській області полковника поліції – Василя Віконського з проханням втрутитись в цю ситуацію та вжити всіх необхідних заходів для створення безпечних умов для збереження життя, здоров’я працівників, які продовжують працювати, та оточуючих людей під час карантинних заходів у  Львові.

Детальніше

Прес-центр ФПУ