1585573481 1 7

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України доведено до організаційних ланок профспілки для врахування у роботі також лист міністерства від 27.03.2020 № 1/9-179 «Щодо проведення атестації педагогічних працівників у 2020 році в умовах карантину.

Привернуто увагу, що йдеться про завершення атестаційних процедур щодо педагогічних працівників, які спрямовано підвищення кваліфікаційних категорій та присвоєння педагогічних звань, проведення засідань атестаційних комісій в режимі онлайн як за участі педагогічного працівника, так і за його відсутності через неможливість підключитися до засідання в режимі онлайн.

Розгляд питань щодо невідповідності педагогічного працівника раніше присвоєній кваліфікаційній категорії рекомендовано відтермінувати до завершення карантину.

Якщо атестаційна комісія не може прийняти рішення на користь педагогічного працівника через його відсутність або неможливість підключитися в режимі онлайн до засідання, доцільно приймати рішення про перенесення його атестації.

У випадку перенесення атестації педагогічних працівників за ними зберігається раніше присвоєна кваліфікаційна категорія до проведення атестації у встановленому законодавством порядку.

Зазначені документи розглядалися профспілкою в робочому порядку.

Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки