112

Коронавірус COVID-19, це потужний виклик щодо здатності Української держави, профспілок і роботодавців спільними зусиллями реагувати на загрозу, яка поширюється усім світом.

Владою встановлено більш жорсткі обмеження на здійснення виробничої, підприємницької діяльності та надання послуг. За даними оперативного моніторингового центру, в державі призупинили свою діяльність понад 700 тис. суб’єктів господарювання, що призведе до зменшення ВВП та значного скорочення надходжень до державного й місцевих бюджетів. Від того наскільки будуть ефективними профілактика і контроль поширення інфекцій залежить не тільки безпека на робочих місцях, а й в цілому виживання населення. Вже зрозуміло, що на фоні падіння економіки в 2020 році люди становляться все біднішими. Для людей найманої праці у такій ситуації важливо зберегти своє здоров’я і заробіток як єдиний засіб для існування їх та членів їхніх сімей.

Уряд і роботодавці несуть відповідальність за прийняття всіх необхідних профілактичних і захисних заходів і процедур. Профспілкові організації мають провести інформування працівників щодо їх зобов'язання дотримуватися встановлених процедур безпеки і гігієни праці.

У цій непростій ситуації Об'єднання профспілок Харківської області звернулось до органів державної влади та роботодавців.

 

Детальніше

Об'єднання профспілок Харківської області