У 2010 році стартував спільний проект Об'єднання профспілок Харківської області та ПАТ «Харківська бісквітна фабрика» «Солодка веселка», спрямованого на виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до працівників вітчизняного виробника, естетичного смаку, виявлення і розвиток дитячого творчого потенціалу.

 

За цей час понад 4,5 тис. дітей, які відпочивали в позаміських закладах оздоровлення та відпочинку, стали його учасниками. У рамках даного проекту діти знайомилися з історією провідного кондитерського підприємства і його продукцією, а потім свої враження втілювали у творчих роботах: малюнках, виробах прикладного мистецтва, віршах, піснях.

 

Влітку 2013 року традицію проводити конкурс дитячої творчості «Солодка веселка» продовжено. Цього року конкурс проводиться під гаслом «Солодка подорож з Харківською бісквітною фабрикою» за різноманітними номінаціями: «Малюнок», «Прикладне мистецтво», «Рукоділля», «Вірші та пісні» та ін. Твори та вироби повинні демонструвати знання дітей про вироби Харківської бісквітної фабрики, різноманітність продукції «SWEET-TRAVEL», надавати креативні пропозиції. Вперше шановні і довгоочікувані гості з бісквітної фабрики завітали до дітей, які відпочивають в санаторії-профілакторії „Факел” ГПУ „Шебелинкагазвидобування” (головний лікар-директор Ірина Шморгун) та ДОТ „Олімпія” Балаклійської районної ради профспілки працівників АПК та Балаклійської райради (директор Оксана Супрун). Тут були проведені дивовижні свята, в яких яскраво виявилися індивідуальна самобутність кожного його учасника. Всіх вразили піщані „торти”, виготовлені дітьми із „Факела”. А солодкі подарунки від рідної «бісквітки», вручені заступником генерального директора ПАТ «ХБФ» В.Г.Єгоровою, стали визнаною нагородою юним талантам.

 

Ніна Караван, заступник Голови Об’єднання профспілок Харківської області