dsc 0301

Україна, як i увесь свiт, опинилися перед загрозою небачених до сьогоднi масштабiв розвитку пандемiї зумовленої COVID-19.

В країні запроваджено карантин задля подолання небаченої в світі хвороби, захисту життя і здоров’я кожного українця.

Безпосередньо на передовiй, вiч-на-вiч з небезпечною iнфекцiєю, зараз стоять медичнi та iншi працiвники закладiв охорони здоров’я.

Нажаль, стан забезпечення комунальних медичних закладiв засобами колективного та iндивiдуального захисту є вкрай недостатнiм. А у випадку масового інфікування медичних працівників подолати пандемію буде зачно складніше. Тому, допомога медичним працiвникам сьогоднi – це допомога кожному з нас завтра.

Саме з цих мотивів 2 квітня п.р. Президія Федерації профспілок Вінницької області оголосила збір коштів для надання допомоги медичним працівникам закладів охорони здоров’я області, які працюють в небезпечних умовах пандемії коронавірусної інфекції, на придбання засобів індивідуального та колективного захисту.

Уже навіть за цей період членські організації зуміли мобілізувати понад 100 тисяч гривень із профспілкових внесків на підтримку медиків області. За них уже закуплено і передано трудовим колективам лікувальних закладів області засоби індивідуального і колективного захисту медперсоналу.

17 квітня колективу Вінницької станції екстерної медичної допомоги представники ФПО безоплатно передали 55 комплектів захисних костюмів багаторазового використання.

Благодійна допомога медичним працівникам області продовжуватиметься до ліквідації пандемії коронавірусної інфекції .

Детальніше

Президія ФПО