img1303201

       

  Й без того напружена робота комунальників стала в період викликаного пандемією коронавірусу  карантину  ще більш складною. Разом з господарськими керівниками Дніпропетровський обком профспілки галузі, його президія (голова обкому А.Демідова) мобілізують та націлюють  трудові колективи та їх профорганізації  на забезпечення життєдіяльності жителів області та медичних закладів в нинішніх непростих  умовах.

         Зокрема, з великою відповідальністю поставився  колектив КП  «Дніпроводоканал»  до ремонту та реконструкції  мереж водопостачання  спецмедзакладів, що задіяні у лікуванні  хворих на коронавірус. Так, були замінені  усі необхідні ділянки  водопроводу та каналізації у 21-ій інфекційній лікарні та у терміново перепрофільованих лікарнях № 8 та № 16 м. Дніпра . Там же були встановлені спеціальні  знезаражувальні системи, які  очищатимуть стоки, що ведуть до загальноміської каналізації. У обладнанні вже згадуваної  міськлікарні № 8 разом з іншими  взяв активну участь і колектив КП «Гідроспоруди». Крім того, це підприємство  разом з «Управлінням  по ремонту та експлуатації автошляхів»  придбали для цього медзакладу  300 ліжок.

         Підприємствами житлового господарства обласного центру виконано 100%-ну обробку  житлового фонду. Вже 8 разів комунальники продезінфікували під'їзди багатоквартирних будинків в місцях найбільшого скупчення людей: перші поверхи, сходові площадки і кабіни ліфтів. На черзі завершення 9-ї черги таких дій. У будинках, де було виявлено громадян з підозрою на коронавірусну інфекцію, додатково проводиться обробка через день. На сьогодні таких будинків по місту 150. Жителям цих багатоповерхівок роздали 1200 флаконів антисептика безкоштовно.

         У посиленому режимі  працюють сьогодні і  електротранспортники Дніпропетровщини, забезпечуючи перевозку  важливих категорій працівників Своєчасно проводиться  ремонт та щоденна обробка  всього транспорту дезінфікуючими засобами, профілактичні роботи для належного стану  контактної мережі та колійного господарства. При цьому керівництво та профкоми підприємств профорганізації  та адмінперсонал  створили для працівників галузі  належні умови праці, забезпечили їх захисними засобами  та антисептиками.

         Крім того, у Кривому Розі за рахунок коштів міського комітету профспілки (голова міському О.Родь) була надана безповоротна  фінансова допомога  первинним профспілковим організаціям підприємств галузі міста для забезпечення працівників - членів профспілки засобами індивідуального захисту, які безпосередньо надають послуги населенню міста.

         Важливо і те, що профорганізації цієї галузі продовжують брати участь  у формуванні Фонду допомоги  медзакладам та особисто лікарям, який було створено Дніпропетровським обласним об’єднанням профспілок  та Федерацією організацій роботодавців за ініціативи обкому профспілки медиків )голова обкому О.Валевська).

                                                                  Прес-центр Дніпропетровського

                                                                  облпрофоб’єднання