zasydannya

Для Федерації профспілок області карантин, оголошений через пандемію коронавірусної інфекції, не спричинив послаблення діяльності. Навпаки, робота всіх ланок ФПО та членських галузевих організацій впродовж останніх двох місяців набула більш конкретного і цілеспрямованого характеру, бо її ведення в on line умовах вимагає більшого зосередження на головних завданнях і цілях нашої організації, зібраності і дисципліни від всіх учасників процесу, як в обласних ланках так і безпосередньо на місцях – в профкомах і ППО.

Підтвердженням цьому стало проведення 14 травня засідання президії ФПРO, що відбулося у форматі Скайп-конференції. Її учасники - члени Президії і запрошені розглянули  проекти документів, що вносяться на розгляд дванадцятого засідання ради Федерації профспілок Рівненської області. Зокрема, обговорені і затверджені наступні постанови:

«Про дії Федерації профспілок Рівненської області, її членських організацій щодо посилення захисту трудових прав та соціально-економічних інтересів членів профспілок в сучасних умовах, в тому числі під час поширення в Україні коронавірусної інфекції COVID-19»; «Про Звіт Федерації профспілок Рівненської області щодо виконання бюджету ФПО за 2019 рік та про проект бюджету на 2020 рік»; «Про інформаційну роботу Федерації профспілок Рівненської області, її членських організацій».

Велику групу профспілчан області за поданнями обласних галузевих профоб'єднань було відзначено нагородами ФПУ, ФПО.

Як зазначив головуючий на Президії голова ФПО Микола Шершун отримати таку нагороду саме в період боротьби з підступним коронавірусом особливо почесно, адже це означає, що профактивісти відзначені за свій особистий внесок у справу захисту людини праці в умовах пандемії, за плідну працю в профспілкових органах, активну життєву позицію у вирішенні питань запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19, оперативну організацію фінансової адресної підтримки медичних працівників області, вагомий особистий внесок у зміцнення розвитку профспілкового руху.

Зокрема, знайшла своїх героїв і затверджена цього року найвища триступенева нагорода Федерації профспілок Рівненської області: «Профспілкова доблесть». Цим нагрудним знаком Федерації профспілок Рівненської області нагороджено найзаслуженіших: Кравця Юрія Ісаковича, голову Рівненської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України; Твердюк Віру Миколаївну, голову Дубровицької районної організації Профспілки працівників освіти і науки України; Шендеру Галину Тихонівну, голову Млинівської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України; Йосака Володимира Олексійовича, голову первинної профспілкової організації музичного училища Рівненського державного гуманітарного університету; Юзву Ірину Володимирівну, голову Березнівської районної організації Профспілки працівників охорони здоров’я України.

Голова Федерації профспілок області Микола Шершун тепло привітав відзначених профактивістів і побажав всім профспілчанам впевненості, в тому, що вони роблять благородну справу, а також гарного настрою і доброго здоров’я на 36,6C.

Профінформ

Федерації профспілок Рівненської області