Шановні колеги, працівники музеїв та заповідників!

Профспілка працівників культури України вітає усіх Вас з професійним святом – Міжнародним днем музеїв.

Для України цей день виходить далеко за межі професійного свята й має загальнонаціональне значення, адже здатність зберігати та збільшувати свою культурну спадщину свідчить про зрілість і духовний розвиток нації.

Наша держава володіє безцінними музейними колекціями – історичними, художніми, мистецькими. Це справжня національна скарбниця. І саме працівники музеїв, невтомні хранителі та дослідники історичної пам'яті, щодня відкривають це багатство людям.

Сьогодні музейні працівники докладають максимальних зусиль для задоволення потреб найвимогливішого відвідувача, збільшуючи його присутність в інтелектуальному, культурному та інформаційному просторі за допомогою новітніх технологій.

Тож, низький уклін, шановні, за Вашу невтомну працю, професіоналізм, відданість музейній справі, відповідальне ставлення до долі історичних та культурних цінностей. Саме завдяки Вашій подвижницькій праці забезпечується збереження знань про історію, традиції, звичаї, культуру, безперервний зв’язок поколінь, а безцінні колекції українських музеїв є вагомою складовою світової культури.

Бажаю усім Вам нових творчих здобутків та відкриттів, міцного здоров'я та злагоди!

З глибокою повагою,

Голова Профспілки Людмила Перелигіна