Без названия

На фінішній прямі прямій збір підписів за Петицію #2681 «Прошу (Вимагаю) НЕ розглядати законопроект #2681 як такий, що порушує та обмежує права профспілок в Україні», що  зареєстрована на сайті Верховної Ради України в розділі «Електронні петиції» 5 березня 2020 року. Її автором є заступник голови профкому ПМГУ ПрАТ «Північний гірничо-збагачувальний комбінат» Павло Третьяков.

Приємно, що вкотре спілчани, мобілізувавшись, відповіли на заклик Президії Федерації профспілок області  і проголосували за дану  петицію. За попередніми підрахунками станом на 12 травня 2020 року більше 5 тис. профспілчан вже віддали свій голос за петицію.

Варто відзначити, активну агітаційну та просвітницьку роботу в цьому напрямку окремих голів обласних профорганізацій. Так, Уляна Стрілець, голова обласної організації профспілки ЖКГ, МП, ПОН однією з перших в Україні, ще 5 березня 2020 року, у день опублікування петиції проголосувала за неї та  організувала колег та членів своєї профспілки віддати свої голоси за петицію.

Активно до збору підписів долучився обком профспілки працівників лісового господарства на чолі з їх головою Володимиром Якимчуком.

Як завжди активними були рівненські вчителі, члени Профспілки працівників освіти і науки (голова Юрій Кравець) та спілчани з профспілки охорони здоров’я (голова Сергій Боровець).

Значний внесок у загальну справу зробили і члени Молодіжної ради ФПО. Вони проводили консультативну та просвітницьку роботу у своїх колективах.

Неодноразово, матеріал із закликом голосувати за петицію та детальним роз’ясненням, як це зробити, було опубліковано у профспілковій газеті «За відродження», на сайті Федерації профспілок Рівненської області та у соцмережах.

Нагадуємо, дата завершення збору підписів – 5 червня, саме до цієї дати потрібно зібрати 25 тисяч підписів на підтримку цієї вимоги. Залишилось зовсім трішки!

На сьогодні зібрано майже 18 тис. підписів.

Підпишіть петицію! Підтримайте свою профспілку!

Профінформ ФПО