1587127684 890 450 5d480b776dea6 928678 hzodpwon 

Як стало відомо із повідомлень ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України», в Україні 16 травня ц.р., на жаль, зафіксовано першу смерть від коронавірусу серед працівників засобів масової інформації (помер інженер Рівненської філії «Суспільного» Микола Теремок).

Враховуючи цей трагічний випадок, Профспілка працівників культури України висловила співчуття та долучилася до надання необхідної допомоги, як сім'ї померлого, так й іншим 5-ти інфікованим працівникам філії «UA: РІВНЕ», які перебувають під наглядом медиків.

Слід також подякувати за оперативність та своєчасну допомогу, яку надали постраждалим від коронавірусу медійникам голова Рівненської обласної організації Профспілки працівників культури України Петро Давидюк та голова Федерації профспілок Рівненської області Микола Шершун. При цьому, профспілковці зазначили, що чужої біди не буває.

За словами менеджера філії Людмили Хоми з 12 травня, після підтвердження у шести співробітників випадків захворювання COVID-19, весь колектив Рівненської філії "Суспільного" перейшов на дистанційний режим роботи. Крім того, негайно було проведено повну дезінфекцію приміщень та ініційовано проведення тестування всіх працівників філії.

Не зважаючи на те, що роботодавцем було дотримано загальних медичних рекомендацій, своєчасно передбачено комплекс протиепідемічних заходів і забезпечено працівників засобами індивідуального захисту, відбулося колективне інфікування та стався трагічний випадок.

До слова – серед членів Профспілки працівників культури України саме працівники інформаційної сфери найбільше наражають себе на небезпеку під час виконання службових обов’язків у період карантину.

Тому, ще на початку карантину Профспілка спрямувала звернення Голові правління ПАТ «НСТУ» Зурабу Аласанії щодо посилення в усіх структурних підрозділах Компанії профілактичних заходів, які попередять масове розповсюдження гострої респіраторної хвороби.

До відома – Голова правління ПАТ «НСТУ» Зураб Аласанія та усі члени правління з 12 березня й на весь час запровадження карантину відмовилися від будь-яких надбавок та премій, передбачених їхніми контрактами. Вони зазначили, що у такий час кошти будуть спрямовані на найнеобхідніші видатки.  Відповідне звернення було направлено Наглядовій раді, якою визначаються умови оплати праці працівників ПАТ «НСТУ».

Враховуючи вразливість щодо зараження коронавірусом COVID-19 журналістів, операторів та інших категорій працівників ЗМІ, територіальними організаціями Профспілки посилено комунікації з первинними профспілковими організаціями установ інформаційної сфери, в тому числі, філій ПАТ «НСТУ», для визначення кола проблем з метою надання їм необхідної допомоги.

                                            Профспілка працівників культури України