Logo6 

Роботу Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів та її територіальних органів спрямовано передусім на захист прав споживачів і відстоювання їхніх інтересів.

Про це заявив під час розширеного засідання Колегії з керівниками територіальних інспекцій з питань захисту прав споживачів голова Держспоживінспекції України Сергій Орєхов.

«Наш обов’язок – швидко реагувати на проблеми, які виникають на споживчому ринку, оперативно інформувати громадян, задля їх правової обізнаності та загальної безпеки»-, акцентував посадовець.

На порядку денному було розглянуто реалізацію завдань Президента України Віктора Януковича щодо боротьби із корупцією та вжиття заходів для її подолання; виконання доручень Прем’єр-міністра України Миколи Азарова щодо посилення інформаційно-розяснювальної роботи шляхом взаємодії із засобами масової інформації та зв’язків із громадськістю; стан розгляду звернень громадян Держспоживінспекцією та її територіальними органами у I півріччі 2013 року.

Обговорено й звернення Федерації профспілок України щодо необхідності внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України                   від 08.06.1996 №619 «Про затвердження норм споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників».

«Оперативне вирішення проблем споживачів вимагає від інспекцій з питань захисту прав споживачів системного і цілеспрямованого підходу у роботі з місцевими органами влади, громадськими організаціями, який передбачає ряд цілісних заходів економічного та організаційного характеру, спрямованих на захист прав і законних інтересів людей»-, передає слова Сергія Орєхова прес-служба Держспоживінспекції України.

У свою чергу, керівники структурних підрозділів центрального апарату відомства акцентували на необхідності швидкого реагування територіальних органів на скарги споживачів.

Підбив підсумок Сергій Орєхов словами про те, що упорядкована робота у сфері захисту споживачів повинна бути в кожній області. Адже мета присутніх – зробити державну політику захисту прав споживачів прозорою, системною та ефективною

 

 

 

                                               Департамент бюджетної політики

та соціального захисту апарату ФПУ

 

(за матеріалами відділу новин «Урядового кур’єра», 19 липня 2013 року)