623AF197 FAC0 4653 807F F78C0BBD93F 123

28 травня відбулася нарада голів первинних організацій Профспілки авіабудівників України. Нарада проводилась в режимі відео-конференції ZOOM.

Вів нараду Голова ПАУ – Ярема Жугаєвич. Участь взяли - Президент Асоціації підприємств авіаційної промисловості України "Укравіапром" Віктор Попов; голови ПО ПАУ: Михайло Труш (АТ "Мотор Січ), Володимир Тиндік (ДП ХМЗ ФЕД"), Михайло Погорєлов (ХДАВП), Микола Галиш ("ДП "Красилівський агрегатний завод"), Олександр Рижанський (ДП "Новатор"), Віктор Гуска (ДП "Антонов"), Олександр Кельїн (ДАХК "Артем"), Наталія Лєскова (ДП "Спецоборонмаш"), Ірина Лукашевич (ДП "ЗАВОД 410 ЦА"), Юлія Долматова (ПАТ "Електронприлад"), Олена П'яних (ПАТ Дніпропетровський агрегатний завод") та працівники ВА ЦК ПАУ.

Ярема Жугаєвич проінформував учасників наради про поточну ситуацію в галузі та дії соціальних партнерів щодо її подальшого розвитку. Він зазначив, що учасники соціального діалогу дійшли спільної згоди щодо якнайшвидшого проведення З’їзду авіабудівників України для привернення уваги влади до критичної ситуації в авіапромі і ухвалення відповідних рішень з боку держави. Він також повідомив інформацію про результати крайньої зустрічі в ДК «Укроборонпром», в т.ч. з генеральним директором концерну Айварасом Абромавичусом, з яким він обговорив поточну ситуацію в галузі та на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві (ХДАВП) зокрема. 

Детальніше

Профспілка авіабудівників України