DSCmm 6042

 

22 липня 2013 року представники Київських профспілок знов зустрічалися з головою КМДА Олександром ПОПОВИМ стосовно питання виплат заробітних плат та надбавок працівникам бюджетних сфер міста.

В обговоренні від Київських профспілок брали участь: голова Київської міської ради профспілок Валентин МЕЛЬНИК, голова Київської міської професійної спілки працівників охорони здоров’я Лариса КАНАРОВСЬКА, голова Київської міської професійної спілки працівників ЖКГ та сфери послуг Тамара КОСТЮК, заступник голови Київської міської організації професійних спілок працівників освіти та науки України Олена ГЕВЕДЗЕ та інші представники бюджетних сфер міста.

В ході зустрічі голова Київської міської ради профспілок Валентин Мельник наголосив, що Київські профспілки стурбовані проблемами з виплати заробітної плати та надбавок працівникам бюджетних сфер міста. А все тому що бюджетники міста, стали заручниками ситуації, яка склалася навколо Київської міської Ради, робота якої заблокована. У той час як розподіл бюджетних коштів міста може відбуватися лише за рішенням Київської міської Ради.

Київські профспілки не можуть допустити того, щоб вчителі, лікарі, працівники культури, комунальники та інші бюджетники столиці залишилися без засобів для існування.

На сьогоднішній день працівники бюджетної сфери не отримали муніципальних надбавок на загальну суму 98,5 млн. грн.

Вчителі втратили 63,5 млн. грн., лікарі – 28,3 млн. грн., працівники культури – 4,2 млн. грн., працівники галузі «Фізична культура і спорт» – 2,0 млн. грн., соціальні працівники – 0,5 млн. грн. Медсестра, вчителька, лікар недотримають від 200 до 500 гривень надбавки до їхньої заробітної плати. Також 1,2 млн. грн. не отримають за участь у громадських роботах люди, які перебувають на обліку в Центрах зайнятості.

Не було розподілено кошти на завершення ремонтних робіт у закладах соціально-культурної сфери, в т.ч. на підготовку до нового навчального року закладів освіти, підготовку до опалювального сезону.

Київська міська рада профспілок закликала усі політичні партії та депутатів Київської міської Ради відкинути свої амбіції та сісти за стіл переговорів.

Також Валентин Мельник доповів присутнім, що Київські профспілки ініціюють найближчим часом провести громадські слухання щодо ситуації, яка склалася.

«Нехай громада міста підштовхне політиків і владу знайти шлях, який дозволить вирішити питання по виділенню коштів для виплати заробітних плат та надбавок працівникам бюджетних сфер столиці», - сказав голова Київських профспілок.

Олександр ПОПОВ завірив представників Київських профспілок у тому, що столична влада зробить усе можливе задля виконання усіх пунктів Територіальної угоди, підписаної міською владою, профспілками та роботодавцями Києва.

Прес-центр Київміськпрофради

 

DSCmm 6060

 

DSCmm 6037