IMG 2847

 

Вже стало доброю традицією серед членських організацій Профспілки працівників соціальної сфери України проведення обміном досвіду в роботі установ,закладів, профспілкових організацій тощо. 18-19 липня 2013 року на запрошення директора Департаменту соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації Світлани Євтихіївни Мишковець і голови Волинської обласної організації Профспілки працівників соціальної сфери України Галини Пилипівни Микитюк , з метою ознайомлення з діяльністю закладів соціальної сфери Волині, відбувся робочий візит делегації представників установ і організацій, профспілкового активу  соціальної сфери Тернопільщини у Волинську область.
В травні цього року делегація Волині ознайомилась з діяльністю закладів соціальної сфери Тернопільщини.
Перша зустріч на Волинській землі відбулась у
с. Пляшова Горохівського району. Від імені волинян передали привітання та побажання плідної співпраці на взаємну користь закладів соціальної сфери двох областей голова обласної організації профспілки працівників соціальної сфери Микитюк Галина Пилипівна, завідувач сектору людей похилого віку та соціальних послуг Департаменту соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації Валентина Дмитрівна Ковальчук та Берестечківський міський голова Микола Олексійович Шотік, який окрім того надав коротку інформацію про минуле та сьогодення міста Берестечка. Керівники делегацій вручили один одному запашні короваї.
Згодом учасники зустрічі вирушили в Берестечківський психоневрологічний інтернат, де урочисту частину розпочато концертом за участю працівників та підопічних інтернату, а також вітальними словами його директора – Світлани Іванівни Приходько. В ході робочої частини відвідин учасники делегації з Тернопілля мали змогу побачити весь інтернатський комплекс , ознайомитись з роботою інтернату, поспілкуватись з працівниками і підопічними інтернату, ознайомитись з роботою профспілкової організації інтернату.
Наступним закладом, із роботою якого мали змогу ознайомитися представники Тернопільщини, став Горохівський психоневрологічний інтернат. На його території делегацію вітали заступник голови Горохівської райдержадміністрації з гуманітарних питань Бочковський Валентин Дмитрович та директор інтернату – Юлія Олександрівна Ковальчук. Працівники та підопічні інтернату подарували святковий концерт, „родзинкою” якого став виступ чоловічого ансамблю „Ярема”, учасниками якого є вихованці інтернату. Окрім того, учасники поїздки побачили виставку робіт, які виготовили своїми руками підопічні інтернату у творчій майстерні. Це вироби із дерева, паперу, бісеру, глини тощо. Один з таких виробів був подарований головному управлінню праці та соціального захисту населення Тернопільської облдержадміністрації.
Продуктивній роботі учасників делегації також сприяли щире, дружнє відношення і тісна співпраця з боку керівництва, голів профспілкових комітетів та працівників установ і організацій, які охоче розповідали про особливості та позитивні напрацювання, що мають місце у їх повсякденній трудовій діяльності.
19 липня 2013 року  делегація відвідала територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян Володимир-Волинської райдержадміністрації у с. Льотниче, де її зустріли директор департаменту соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації Світлана Євтихіївна Мишковець, голова Володимир-Волинської райдержадміністрації Валентин Михайлович Скуба, Льотничівський сільський голова Микола Максимович Потапюк та директор територіального центру Любов Миколаївна Столярчук. Територіальний центр у селі Льотниче є одним з небагатьох територіальних центрів, у яких адміністрація терцентру перебуває в одному приміщенні із стаціонарним відділенням. Завдяки такому розташуванню представники Тернопільщини мали змогу ознайомитися з роботою структурних підрозділів терцентру, у тому числі і згаданого стаціонарного відділення, оглянули гарно відремонтовані і затишно облаштовані житлові кімнати і кімнати відпочинку, медпункту, який забезпечено необхідним набором медикаментів та медичного обладнання, кабінети персоналу, господарські приміщення тощо. Гості цікавились також профспілковими справами і вирішенням проблемних питань, що ставить профком.
Також представники установ соціальної сфери Тернопілля побували у місті Ковелі, де мали змогу ознайомитися з роботою управління соціального захисту населення Ковельської міської ради та центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Відбулася зустріч з головою Волинської обласної державної адміністрації Борисом Петровичем Клімчуком, який саме перебував у Ковелі на відкритті виставки ікон „Мандруючі святі”. Згодом було проведено „круглий стіл” на тему „Обмін досвідом щодо реалізації стратегії реформування системи надання соціальних послуг”, у якому також взяли участь заступник Ковельського міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ігор Ярославович Прокопів, начальник управління соціального захисту населення Ковельської міської ради Софія Анатоліївна Сагаль, а також директор територіального центру соціального обслуговування (соціальний послуг) міста Ковеля Ніна Володимирівна Хільчук. В ході круглого столу обговорено актуальні питання реформування системи соціального захисту і, зокрема, системи надання соціальних послуг. Представників профспілкових організацій Волинської і Тернопільської області цікавили питання соціального захисту працівників галузі, встановлення  державних гарантій працівникам соціальної сфери.
Окрім поглиблення своїх професійних знань, ознайомлення з роботою закладів соціальної сфери Волині, учасники Тернопільської делегації збагатилися духовно, адже відвідали знаний в Україні та за її межами один з найстаріших монастирів нашої країни – Зимненський Святогорський жіночий монастир, розташований у с. Зимному Володимир-Волинського району, а також взяли участь в екскурсії у с. Колодяжному Ковельського району, в музеї-садибі Лесі Українки.
Учасники зустрічі обмінялись сувенірами.
Члени Тернопільської делегації висловили щиру подяку керівнику Департаменту соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації С.Є.Мишковець, голові Волинської обласної організації Профспілки працівників соціальної сфери України Г.П.Микитюк за надану можливість ознайомитись з роботою установ соціальної сфери Волинської області, поспілкуватись з колегами, побачити їх позитивні напрацювання та визначитися з орієнтирами для впровадження передового досвіду у своїх установах та закладах. Також, тернополяни подякували всім представникам соціальної сфери Волині, які долучилися до організації та проведення цього заходу, зробили його максимально корисним та комфортним, побажали господарям успіхів і нових досягнень у роботі. А також, подякували представникам Профспілки за організацію поїздки, за співпрацю і можливість поспілкуватись і обмінятись досвідом роботи колег.

 

За інформацією Центральної Ради Профспілки працівників
соціальної сфери України