Фото 13 54

Харківська обласна організація профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення Украйни не залишилася осторонь від проблемної ситуації з проектом Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок)», реєстраційний № 2681.

Приймаючи до уваги рекомендації вищих за рівнем виборних профспілкових органів, нами було направлене звернення на ім’я народної депутатки України Марії Мезенцової.  Звернення саме до Мезенцової обумовлено тим, що по перше, серед її виборців багато членів нашої Профспілки, оскільки вона балотувалася по Харківському округу. По-друге, згадана депутатка є головою підкомітету з питань наближення законодавства України до законодавства ЄС Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України з Європейським Союзом.

У зверненні було висловлено прохання до народної депутатки виступити з пропозицією відтермінувати прийняття рішення про включення до порядку денного засідань ВРУ законопроекту №2681«Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок)» як такого, що порушує національне законодавство та норми міжнародного права, та рекомендувати парламентському комітету провести додаткові погоджувальні процедури з профспілками. Також було зазначене, що у разі прийняття подібних законопроектів українське законодавство ніколи не наблизиться до законодавства ЕС, а саме цього прагне підкомітет, очолюваний М.Мезенцовою.

Успенська Л.Г.,

голова Обласної організації

Профспілки працівників ЖКГ