otg 570x380

Рівненська обласна організація профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення та первинні профспілкові організації галузі підтримали ініціативу Президії Ради Федерації профспілок Рівненської області та долучилася до спільної боротьби  профспілок України  щодо недопущення ухвалення Верховною Радою України сумнозвісного антипрофспілкового законопроекту №2681.

Зокрема, 10.06.20 р. на адресу народних депутатів України від Рівненщини: Р.В. Іванісова, О.В. Аліксійчука, О.В. Ковальчука, В.Н.М”ялика, С.А. Литвиненка, О.В. Салійчука та Д В. Cоломчука, були направлені Листи-звернення з вимогами зупинити спроби просування Комітетом з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів ВР через голосування в першому читанні у Верховній Раді проекту закону №2681 щодо окремих питань діяльності професійних спілок. Аналогічні листи були направлені всім головам фракцій політичних партій у Верховній раді України.
А також профспілковим активом галузі було підтримано звернення ЦК Профспілки працівників ЖКГ, МП, ПОН України до народного депутата України, першого заступника Голови Комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг  Олексія Кучеренка з проханням виступити на Погоджувальній раді з пропозицією відтермінувати включення законопроекту №2681 до порядку денного і рекомендувати Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів ВРУ провести додаткові погоджувальні процедури з профспілками з метою недопущення порушень Конституції, Законів України та Міжнародних актів, ратифікованих Україною.

Голова Федерації профспілок Рівненської області  Микола Шершун тепло подякував  лідеру  обласної галузевої профспілки Уляні Стрілець за велику роботу, яку провели профспілчани організації. Це справжній приклад солідарності у справі відстоювання інтересів людини праці, - зазначив він.

Профінформцентр ФПРО