covid korona coronavirus

21 червня медпрацівники України відзначатимуть своє професійне свято – День медичного працівника. Важко переоцінити вклад медпрацівників всіх рівнів, які, у це складний час боротьби з коронавірусною інфекцією Covid-19, тримають високу професійну планку, і повсякчас виграють у нерівній, здавалось би, боротьбі.

У цьому жертовному, щоденному служінні часто вони не мають права на спокій, відпочинок, власні емоції чи навіть страх. Кожен із них виконує надважливу функцію: лікування та порятунку українців…

Федерація профспілок Рівненської області, її членські профорганізації з початку оголошення карантину вирішили надати посильну матеріальну допомогу для медпрацівників нашої області. Станом на сьогодні зібрано вже 2 млн 247,8 тис грн. Продовжується збір коштів і досі.

І як не просто зараз, в час економічної кризи, кожному підприємству чи організації, усі відгукнулися на заклик ФПО. Зі скромних заробітних плат спілчани усіх галузей збирали по крупиці ці гроші для допомоги медпрацівникам. Варто відзначити, здебільшого спілчани пожертвували фінансові асигнування, які були заплановані на літнє оздоровлення, культурно-масову роботу тощо. Відповідні рішення були прийняті на засіданнях профкомів. Багато хто зі спілчан перерахував свій одноденний заробіток.

Впродовж травня-червня дану роботу по наданню допомоги продовжували обласні галузеві профоб’єднання: РООПП освіти і науки за травень-червень зібрала допомоги  на боротьбу  з коронавірусом 61,483 тис.грн. Всього обласною організацією зібрано допомоги на суму 503,1 тис.грн.

Рівненською обласною організацією профспілки працівників лісового господарства всього зібрано - 725,20 тис.грн. РООП працівників охорони здоров’я додатково надала за даний період допомоги на суму 168,0 тис.грн. Всього профспілчани галузі охорони здоров’я зібрали і передали на боротьбу з коронавірусом 482,0 тис.грн. Профспілчани культури, додатково зібрали ще 8,45 тис.грн. Всього галузь надала допомогу на суму 64,0 тис. грн. 74,0 тис. грн. профспілкові організації галузі споживчої кооперації надали допомоги працівникам галузі охорони здоров’я та працівникам своєї галузі. В тому числі, за останні два місяці, вони додатково перерахували до Фонду профспілкової солідарності ФПО 12,95 тис.грн., та інші.

Активно долучилися до благої справи і члени Молодіжної ради ФПО. Крім пожертви у Фонд Солідарності, яку вони зробили на початку запровадження карантину, спілчани з «молодіжки» брали участь у благодійному пісенному марафоні оголошеному на одному з центральних каналів телебачення та через СМС перераховували власні кошти на благодійність.

З цієї нагоди, від імені Президії ФПО, щира подяка усім спілчанам Рівненщини, які в нелегкий час проявили єдність та солідарну матеріальну підтримку медпрацівникам. Такими колегами можна пишатися!

А медпрацівникам нехай Господь, за їх мужність, дарує міцне здоров'я та сили. І від імені усіх спілчан - дякуємо Вам за все, наші ангели-охоронці в білих халатах!

Профінформ ФПО