DSC04940

30 червня Федерація профспілок Кіровоградської області у рамках Всеукраїнської попереджувальної акції протесту профспілок організувала інформаційну акцію з вимогою недопущення прийняття антиконституційного законопроекту №2681.  Готуючись до акції, ФПО прийняла Звернення до працівників підприємств, установ та організацій Кіровоградщини, у якому йшлося про те, що втратять працівники та профорганізації у випадку прийняття згаданого законопроекту. Інформаційна акція відбулася біля будівель обласної ради, Кропивницької міської ради та біля Будинку профспілок. Учасники акції, дотримуючись соціальної дистанції, роздавали перехожим Звернення ФПУ та ФПО. Голова ФПО Максим Баланенко озвучив текст Звернення та вимоги Всеукраїнської попереджувальної акції протесту профспілок. Профспілковий лідер області дав інтерв’ю сіспільному телебаченню та взяв участь у передачі «Радіомайдан».

Що спонукало профспілки вийти на акцію? Нова влада у турборежимі  активно веде наступ на трудові права  працівників. Була спроба запустити згубний для людини праці проєкт Закону «Про працю».

Не удалося!  На заваді  стали профспілки України та міжнародна профспілкова спільнота. Зрозумівши силу профспілок, влада взялася  за їх знищення - розробила законопроект №2681.

Детально

DSC04947