DSC 0150

Рішенням Виконкому ОПХО 23 липня 2013 затверджено Угоду про співпрацю між Об’єднанням профспілок України та Харківським регіональним управлінням Державної спеціалізірованої фінансової установи „Державний Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву”.

Метою угоди є співпраця Сторін, спрямованих на реалізацію житлової політики держави, захист житлових прав членів профспілок, особливо молодих. Основна увага в угоді приділяється співпраці профспілок та Фонду з роботодавцями по розробці та створенню умов та механізм для вирішення житлових питань через систему колективних договорів. Вже існує практика надання позичок працівникам на різноманітні цілі. В даному випадку такі позики підприємство може надавати на перший внесок по житлових програмах або на погашення відсотка банківським установам. Як результат, закріплення спеціалістів на підприємствах, в організаціях, збереження кадрів і вирішенням житлового питання.

Крім молодіжних програм Фонд сьогодні реалізує дві державні програми, в яких можуть брати участь не тільки молоді люди. Це програма „Доступне житло 30х70”, якою передбачена 30-відсоткове погашення державою вартості житла. А також програма здешевлення іпотечних кредитів на будівництво житла відома як „Соціальна ініціатива Президента України”. Донести зміст цих програм до споживача беруть на себе профспілки.

В присутності членів Виконкому ОПХО Угоду підписали Голова Об’єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко та директор Харківського регіонального управління ДСФУ „Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву” Наталія Алферова.

Караван Н.Г.,

заступник Голови ОПХО