IMG 20200828 125732 1

На Дніпропетровщині успішно завершилася звітно-виборна кампанія в обласній організації профспілки працівників державних установ.

28 серпня ц.р. в Будинку профспілок були підбиті підсумки п’ятирічної роботи профспілки.

         У звітній доповіді голови облпрофорганізації Зінаїди Бедринець зазначалось, що  працювати зараз доводиться в дуже непростих кризових умовах, зокрема, наступу на права профспілок, масового скорочення держслужбовців і збільшення навантаження на інших, зменшення асигнувань на виплату зарплати працівникам місцевих держадміністрацій, проблем в ході децентралізації. У цій ситуації облпрофорганізація особливу увагу приділяє розвитку соціального партнерства з роботодавцями, органами державної влади та місцевого самоврядування через колективні договори, якими сьогодні охоплені 92 відсотки членів профспілки. І це дає можливість гарантувати та розширювати законодавчі встановлені права працівників. Удосконалюється і організація громадського контролю за дотриманням у держустановах трудового законодавства, стану охорони та умов праці.

         Продовжувалась і робота по зміцненню профорганізації, яка є на  сьогодні другою за чисельністю в галузевій профспілці. Активна співпрацює обком профспілки з Асоціацією об’єднаних територіальних громад, що сприяє розвитку в області самоврядування і поліпшенню життя людей.

         Делегати, які взяли участь у обговоренні звіту, дали в цілому позитивну оцінку роботи обкому профспілки та звернули увагу на проблемні питання, які потрібно буде вирішувати у наступне п’ятиліття. Конференція затвердила Програму дій облпрофорганізації на 2020-2025 рр. та сформувала її виборні органи.

         В роботі конференції взяв участь та виступив голова Дніпропетровського облпрофоб’єднання Віталій Дубіль.

         Головою обкому профспілки працівників державних установ переобрано Зінаїду Бедринець.

Изображение 1133

                                                        Прес-центр

Дніпропетровського облпрофоб’єднання