Б1

            Складні і відповідальні завдання доводиться вирішувати Закарпатській обласній профспілковій організації працівників державних установ. Адже, відстоюючи права та інтереси спілчан, потрібно шляхом дієвого соціального діалогу забезпечувати представництво їх інтересів у взаємовідносинах з органами державної влади і роботодавцями.

            Звітуючи про проведену роботу на обласній профспілковій звітно-виборній конференції, голова обласної профспілкової організації Діана Гондорчин всебічно і аргументовано проаналізувала основні напрямки діяльності, зосередивши увагу на вирішенні пріоритетних питань соціально-економічного захисту спілчан. У 2019 році було підписано Меморандум про співпрацю між Профспілкою працівників державних установ, Закарпатською обласною державною адміністрацією та Закарпатською обласною радою. В процесі реалізації цього тристороннього документу вдалося вирішити цілий ряд питань щодо забезпечення захисту трудових прав працюючих при проведенні реорганізації органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, утворення в області об'єднаних територіальних громад, й зокрема, при вивільненні працюючих, запобіганні необґрунтованих звільнень тощо. Ці питання гостро ставилися під час Днів обкому профспілки, які проведено в більшості районів області за участі керівників місцевих органів влади та профспілкового активу галузі.

            В числі ефективних форм роботи в рамках соціального діалогу у галузі - проведення конкурсів на кращий колективний договір та кращу первинну профспілкову організацію, постійний контроль за виконанням колдоговорів, які укладено практично в усіх колективах, створення належних умов та безпеки праці, особливо під час пандемії коронавірусу та здійснення карантинних заходів, активізація  роботи з мотивації профспілкового членства, інформаційної діяльності.

            Серед позитивних надбань Діана Гондорчин назвала роботу з оздоровлення дітей в галузевому оздоровчому закладі "Вогник", який у звітному періоді неодноразово визначався Федерацією профспілок України у номінації "Кращий заклад оздоровлення і відпочинку дітей". Протягом останніх років Закарпаття стає місцем проведення Всеукраїнських спартакіад державних службовців, в організації яких активну участь приймає профспілка працівників державних установ.

            У виступах профспілкового лідера галузі, делегатів звітно-виборної конференції прослідковувалася налаштованість на цілеспрямовану подальшу роботу щодо відстоювання прав та інтересів спілчан, й зокрема, оплати праці, виплати соціальних гарантій працюючим, передбачених Законом України "Про державну службу", недопущення зменшення профспілкового членства, піднесення іміджу галузі у суспільному житті. Оптимізм вселяє те, що в ході звітів і виборів до керівництва профспілковими організаціями прийшло чимало молодих профактивістів.

            На конференції виступили начальник управління організаційної роботи та забезпечення діяльності керівництва Закарпатської обласної державної адміністрації Юрій Ковач та голова облпрофради Володимир Фленько.

            Головою Закарпатської обласної профспілкової організації працівників держустанов обрано Діану Гондорчин, а її заступником - Марію Петечук.

На фото: в президії обласної звітно-виборної профспілкової конференції;

- голосують делегати конференції;

Б3

- учасники профспілкової звітно-виборної конференції - колективне фото на згадку.

Б4

Сергій Баранчиков,

прес-центр Закарпатської облпрофради