20200917 111237

17 вересня в Будинку спілок відбувся ІV з’їзд Профспілки працівників соціальної сфери України. На з’їзді обговорювалися  проблеми галузі, які найбільше турбують працівників соціальної сфери в умовах карантину, перспективи підняття престижу праці соціального працівника.

У з’їзді взяли участь заступник голову ФПУ Олександр Шубін, держсекретар Міністерства соціальної політики України Сергій Суярко.

Перед присутніми  виступив заступник голови ФПУ Олександр Шубін із вітальним словом  Голови ФПУ Григорія Осового до делегатів з’їзду і побажав учасникам з’їзду сили та здоров’я,  успіхів у роботі в сучасних нелегких умовах.

Від Міністерства соціальної політики України вітальне слово зачитав держсекретар Сергій Суярко. Він запевнив, що всі пропозиції,  які будуть висловлені на з’їзді, буде передано Міністру соцполітики Марині Лазебній.

Сергій Суярко наголосив, що  Міністр налаштована на конструктивний діалог з Профспілкою і готова зустрітися для  обговорення існуючих проблем в найближчі 2 тижні. Окрім того, він подякував представникам Профспілки за активну позицію в розбудові соціальної сфери та вручив подяки. Серед нагороджених активісти Профспілки Ящищак Роман Павлович, Собко Галина Іванівна, Микитюк Галина Пилипівна, Гудзенко Андрій Андрійович.

У своїй звітній доповіді голова Профспілки Володимир Тьоткін, зокрема, зазначив, що за 5 останніх років Профспілці вдалося провести  чимало акцій протесту, підняти хвилю гніву проти законопроектів, спрямованих проти законних прав та інтересів людини праці. Він наголосив на найбільш вагомих здобутках Профспілки працівників соціальної сфери України в:

- встановлення надбавки за вислугу років соціальним робітникам та психологам;

- виплати надбавок лікарям, медичним сестрам, які працюють у психоневрологічних інтернатах та дитбудинках.

 В обговоренні доповіді взяли участь голови територіальних організацій Профспілки, Волинської, Вінницької, Хмельницької, Житомирської та Київської. В своїх виступах вони відзначили здобутки та досягнення Профспілки за звітний період і окреслили коло завдань, які потрібно вирішити найближчим часом.

Так Галина Собко, Голова Вінницької обласної організації, навела як наприклад видання інформаційного бюлетеня «Соцінфо», який висвітлює діяльність профспілкової організації. Наразі цей бюлетень розсилається і в територіальні громади. А голова Житомирської обласної організації профспілки  Василь Шушпан наголосив, що ганебним є те, що заробітна плата в соціальній сфері  – найнижча. Він зауважив, що наразі Профспілка намагається налагодити діалог з Міністерством соцполітики, домогтися підняття зарплат, аби не допустити  відтоку кваліфікованих кадрів, зберегти професіоналів своєї справи.

Присутні зійшлись на думці, що наразі за жодних обставин не можна допускати скорочення соціальних працівників, а економічне зростання в державі має відбуватися не за рахунок  простих людей.

Учасники з’їзду визнали роботу Центральної ради Профспілки за звітний період задовільною. Відкритим голосуванням обрали головою Профспілки працівників соціальної сфери України на наступний період Володимира Тьоткіна і заступника голови  Галину Башкірєву.

20200917 122954

20200917 110955

20200917 111052

20200917 133141 20200917 110945

                                Прес-центр ФПУ