Стрімко розвивається й удосконалюється у Білокуракинському районі, що на Луганщині, мережа дошкільних навчальних закладів. На сьогоднішній день їх функціонує 13. Це стало можливим завдяки небайдужому ставленню керівництва району до проблем громади.

 

Не так давно в селі Нещеретове широко відчинив двері для 50 малят реконструйований та відновлений КДНЗ «Зірочка» на дві групи. Споруда, яка не експлуатувалася 15 років, зараз стала окрасою села. Над її удосконаленням і оновленням працювали не тільки місцеві жителі. Відновлення розпочали ще у 2009 році завдяки участі територіальної громади у проекті ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». На кошти обласного, районного, сільського бюджетів та благодійного фонду «Благовіст» закупили нові меблі та необхідне сучасне обладнання, оформили приміщення за євродизайном. Радує велика охайна територія розмаїттям квітів та прекрасним ігровим майданчиком. У дитсадку створено всі необхідні умови для перебування і навчання дітей, підібрано кваліфікований персонал, який прикладає зусилля, щоб вихованці стали розумними і здоровими, повними сил та завзяття перед вступом до школи.

 

На загальних зборах трудового колективу одностайно прийнято рішення про створення первинної профспілкової організації та повідомлено райком профспілки працівників освіти і науки про своє долучення до освітянської спілки. Заяви про бажання вступити до її лав написали всі 15 осіб. На перших профспілкових зборах обрано профспілковий комітет, його головою стала Людмила Олексіївна Діденко, якій надано методичну допомогу щодо ведення необхідної документації, організації роботи, укладання колдоговору. На засіданні президії районної профспілкової організації було прийнято рішення про взяття на облік первинної профспілкової організації Нещеретівського КДНЗ «Зірочка». Отже, утворено ще одну ланку профспілки, метою якої є представництво та захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів своїх членів.

 

 

Н.В. БІЛЯНСЬКА,

голова Білокуракинської районної організації профспілки працівників освіти і науки

 

На фото:

Вручення Щоденника голови профкому та Статуту Профспілки працівників

 

belokur 300813