Президія облпрофради  01

 

 

28 серпня п.р. Миколаївською обласною радою профспілок на базі позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Алый парус» Державного підприємства науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря»-«Машпроект», що розташований у с. Рибаківка Березанського району, проведено виїзне засідання президії облпрофради з порядком денним: «Про практику та досвід оздоровлення дітей та підлітків профспілковим комітетом та адміністрацією ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроект».

         У роботі президії взяли участь: заступник голови облдержадміністрації, член президії обласної ради профспілок В'ячеслав Рукоманов та начальник відділення Національної служби посередництва і примирення в Миколаївській області Оксана Євченко, а також представники підприємства: заступник голови профспілкового комітету ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроект» Андрій Кіцкало, заступник начальника Управління з соціальних питань підприємства Тетяна Філонок, директор позаміського дитячого оздоровчого закладу оздоровлення та відпочинку «Алый парус» Ірина Пшик, директор позаміського дитячого оздоровчого закладу оздоровлення та відпочинку «Зоря» Володимир Олійник та інші.

         Перед офіційною частиною директор позаміського дитячого оздоровчого закладу оздоровлення та відпочинку «Алый парус» Ірина Пшик гостинно запросила всіх присутніх ознайомитись з умовами проживання та відпочинку дітей. Учасники президії облпрофради відвідали спальні корпуси, медичний корпус, ігрові та тематичні зони, творчий центр, спортивні майданчики, їдальню та ін.

         Відкрив засідання президії голова облпрофради Юрій Толмачов, який зазначив, що профспілкова організація ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроект» одна із найбільш організаційно сильних і чисельних первинних профспілкових організацій області і налічує 12,5 тис. членів профспілки, а дитячі оздоровчі заклади «Алый парус» та «Зоря», які підпорядковані ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроект», є кращими в області. Профспілковий комітет і адміністрація підприємства на засадах соціального партнерства проводять значну роботу по організаційному та фінансовому забезпеченню оздоровлення дітей та підлітків працівників підприємства.

         Заступник голови профспілкового комітету ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроект» Андрій Кіцкало доповів, що зобов'язання щодо оздоровлення працюючих та їх дітей включені до колективного договору підприємства, в якому передбачені витрати на поліпшення матеріальної бази оздоровниць та оздоровлення працюючих та їх дітей.

Щорічно адміністрація та профспілковий комітет затверджують спільні заходи по організації оздоровлення, яке проводиться на трьох підпорядкованих підприємству базах відпочинку та в позаміських дитячих закладах оздоровлення та відпочинку «Алый парус» та «Зоря».

         Питання оздоровлення працюючих та їх дітей, підготовки оздоровчих таборів та баз відпочинку до літнього сезону, створення належних умов для їх функціонування розглядаються на засіданнях президій обласної організації профспілки та профспілкового комітету.

З метою покращення якості оздоровчих послуг, протягом літа комісія профкому проводить рейди-перевірки умов відпочинку дітей, їх безпеки, якості харчування, медичного обслуговування, організації дозвілля та ін. Виявлені комісією недоліки своєчасно усуваються.

У цьому році в позаміських дитячих закладах оздоровлення та відпочинку «Алый парус» та «Зоря» безкоштовно, за рахунок профкому, оздоровлено 920 дітей, батьки яких працюють на підприємстві і є членами профспілки. (Повна вартість дитячої путівки складає в цьому році в дитячий табір «Зоря» - 2220 грн., у дитячий табір «Алый парус» - 2350 грн.). На базах відпочинку оздоровлено 4799 працівників та членів їх родин.

         Заступник начальника Управління з соціальних питань підприємства Тетяна Філонок зробила акцент на проблемних питаннях, що виникають в процесі оздоровчої роботи, в тому числі затримання прийняття рішень ФСС з ТВП щодо фінансування оздоровлення дітей та тривалості оздоровчої зміни.

         В обговоренні питання прийняли участь голови обласних профорганізацій: Смєлов В.О, Нікольчук О.М, Бугаєнко Т.І, Яковлєв А.І, Стрєлка О.І та керівники оздоровчих закладів: Пшик І.А. та Олійник В.Ф.

         Були вручені Почесні грамоти облпрофради представникам підприємства - організаторам оздоровчої роботи з дітьми та прийнято постанову, якою схвалено досвід спільної роботи профспілкового комітету та адміністрації ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроект».

         На засіданні президії облпрофради начальник відділення Національної служби посередництва і примирення в Миколаївській області Оксана Євченко вручила голові обласної організації профспілки працівників текстильної та легкої промисловості Тамарі Шульгіній Свідоцтво про визнання облорганізації такою, що відповідає критеріям репрезентативності.

         Також на засіданні президії голова облпрофради вручив голові обласної профспілкової організації працівників державних установ Тамілі Бугаєнко почесну нагороду - нагрудний знак ФПУ «Профспілкова відзнака».

 

 

Інформаційно-аналітичний відділ

Миколаївської облпрофради

 

Президія облпрофради  02

 

Президія облпрофради 03

 

Президія облпрофради 04

 

Президія облпрофради 05