IMG 5106

Голова Федерації профспілок Рівненської області Микола Шершун нині проводить зустрічі з головами профспілок у всіх районах області, аби на місцях вивчити їхню роботу і дізнатися про проблеми, які найбільше турбують працівників. Це дасть змогу сформувати узагальнені пропозиції щодо напрямів подальшої роботи ЦК Профспілки.

- Коли профспілки впевнено, на повний голос заявлять про себе, тоді буде практична користь від профспілкового руху. Переконаний, що нині він потрібен, як ніколи, оскільки права працівників повсякчас порушуються, а ми не повинні боятися їх захищати, - наголосив голова Федерації профспілок області Микола Шершун на зустріч з профспілковим активом у Млинові.

Ось і у Млинові лідери профспілкового руху говорили про те, що актуальне для багатьох: зайнятість населення на селі, створення нових робочих місць, поліпшення соціального захисту громадян тощо. Серйозно турбує працівників медицини недотримання державою своїх зобов’язань. Йдеться, зокрема, про соціальних захист та підтримку медиків, що передбачено законодавством. Однак в силу різних урядових дій, на ділі це не працює. Вихід з цієї ситуації Микола Шершун вбачає в укладанні Генеральної угоди на рівні держави.

На сьогодні у Федерацію профспілок області входить 19 обкомів, водночас кількість членів профспілки останнім часом зростає. Бо завдяки активній роботі, переконливій мотивації та конкретним справам авторитет профспілкового руху збільшується. Уже є реальні позитивні приклади впливу профспілки на роботодавців, зокрема у питаннях повернення боргів із заробітної платні по кількох підприємствах. Тому лише дієва, сильна профспілка дозволить захисти інтереси кожного робітника.

Прес-служба

Федерації профспілок