DSCN0169

Серпневою конференцією педагогічних працівників Городнянського району Чернігівської області наприкінці місяця було розпочато «естафету» пленарних засідань вищих органів освіти районів, що входять в програму Міждержавного співробітництва трьох держав: України, Росії, Білорусі.

Більше 26 років обмін досвідом, напрацюваннями та досягненнями є невід’ємною частиною серпневих конференцій. У Городні представники дружніх регіонів ознайомилися з роботою освітянської сфери району, вивчали досвід роботи профспілкової організації, а також взяли участь в роботі конференції педагогічних працівників Городнянського району.

Конференція відзначила, що в минулому навчальному році було досягнуто певних позитивних змін щодо поліпшення якості навчально-виховного процесу, охоплення дітей навчанням та вихованням. Так у дошкільних навчальних закладах району освіту отримують 51,2% від загальної кількості дітей дошкільного віку. За програмою «Шкільний автобус» до опорних шкіл району підвозяться 97% учнів. У навчальних закладах району на кожні 8 учнів припадає 1 одиниця комп’ютерної техніки. Причому цей показник покращується з року в рік. І таких позитивних моментів відзначалося ще багато.

У ході конференції представники російської та білоруської делегацій виступили з вітальними словами до учасників та поділилися своїми враженнями від роботи освітянської сфери Городнянського району.

Вже наступного дня після проведення конференції делегація освітян Городнянщини представляла педагогічний загал у м. Добруш Гомельської області Республіки Білорусь. Добрушани минулого навчального року стали першими в області за якісними показниками освітнього процесу, що вже вкотре підтвердило їх високий професійний рівень.

За декілька днів делегація освітян Городнянщини взяла участь у ще одній вчительській конференції — Климівського району Брянської області Російської Федерації, яка відбулась у соціально-культурному центрі с. Новий Ропськ. Успіхи освітян Климівського району також на найвищому рівні – перше місце за всіма показниками у Брянській області. Велика кількість місцевих педагогічних працівників відзначена грамотами і відзнаками Міністерства освіти Росії, обласних, районних органів влади.

Підсумовуючи участь у серпневих конференціях, всі учасники делегацій одностайно відзначають користь такої форми співпраці, яка допомагає використовувати в своїй роботі кращі напрацювання колег з інших країн.

Геннадій Мироненко

голова Городнянської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України

DSCN0249