preview 13306

   

    Відповідальну і вкрай важливу для мешканців обласного центру роботу виконує державне міське підприємство «Івано-Франківськтеплокомуненерго». Тут трудиться 700 працівників, які забезпечують теплом квартири в холодну пору року. Соціальний захист тепловиків гарантує колективний договір на 2012-2014 рр. Завдяки цьому важливому документу регулюються трудові відносини між роботодавцем та найманими працівниками.

     Чільне місце в колективному договорі займають питання оплати праці. Робота працівників нашого підприємства нелегка і відповідальна, яка повинна гідно оплачуватись. В колдоговорі передбачені доплати і надбавки за суміщення професій, роботу в нічний час, ліквідацію аварійних ситуацій, що виникають при експлуатації тепломереж, більшість з яких потребують заміни. І хоч такі доплати здійснюються, але середня заробітна плата наших працівників складає сьогодні 2,5 тис.грн. Піднімати її рівень не дозволяє складне фінансове становище підприємства, насамперед, тому, що його дебіторська заборгованість складає нині 63 млн.грн. При великих боргах населення та юридичних осіб ефективну виробничу діяльність налагодити непросто.

       Значну увагу приділяє адміністрація та профспілкова організація створенню належних умов роботи і охороні праці. Згідно колдоговору розроблені відповідні організаційно-технічні заходи. Безпосередньо на охорону праці витрачено в 2012 році 196 тис.грн. Це,насамперед, придбання спецодягу і спецвзуття, засобів індивідуального захисту. Проведена в 2012-2013 рр. атестація робочих місць, в результаті якої 204 особи отримують пільги за роботу в шкідливих умовах праці

       Постійно поліпшуються умови виробничої діяльності працівників. Так, в 9 теплових пунктах останнім часом проведена реконструкція віконних рам. В цих приміщеннях стало менше протягів. В кожній котельні працюють душові, а в приміщенні цеху ремонту встановлений бойлер.

       Про профілактику нещасних випадків на виробництві дбає служба охорони праці підприємства, очолювана Володимиром Вороничем, а також громадські інспектори, які є в кожному з виробничих підрозділів.

       Положеннями колективного договору передбачено здійснювати оздоровлення працюючих та членів їх сімей. В поточному році витрати на ці цілі склали 78 тис.грн. 25 дітей

 

 

тепловиків відпочивали цього літа в спортивно-оздоровчому комплексі «Смерічка» в с.Микуличин Яремчанської міськради. При чому виробничники сплачували лише 10 відсотків вартості дитячої путівки, решта витрат проводилася за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та профспілкового бюджету.

     В оздоровленні трудівників важко переоцінити роль фізкультурно-оздоровчих заходів. Щорічно до дня Незалежності України на стадіоні «Гірка» проводяться спартакіади трудового колективу. В їх програмі – змагання гирьовиків, армрестлінг, перетягування канату, турніри з міні-футболу. Нинішнього року в спартакіаді взяли участь більше ста виробничників.

     Не забувають в ДМП «Івано-Франківсьтеплокомуненерго» і про задоволення духовних потреб працівників, організацію їх дозвілля. Адже на культурно-масову та оздоровчу роботу витрачається один відсоток фонду заробітної плати.

     На підприємстві створений хоровий колектив «Чорнобривці», а також чоловічий та жіночий вокальні ансамблі. При проведенні урочистостей в колективі завжди виступають аматори пісенного мистецтва. Згідно положень колективного договору виділяються кошти для придбання квитків на концерти, театральні вистави.

     Колективний договір недаремно називають «малою конституцією» трудового колективу. Цей документ багато важить для працівників нашого підприємста, забезпечуючи їм належний соціальний захист.

 

Прес-служба Ради профспілок Івано-Франківської області