РА10

 

40 років тому були закладені підвалини майбутнього енергетичного гіганта в Рівненській області.

Нині це розвинутий, потужний, сучасний комплекс, який знаний далеко за межами Рівненщини та й України.

З того далекого пам’ятного дня і до сьогодні Рівненська АЕС пройшла немалий шлях. За цей час зведено чотири сучасні енергоблоки атомної станції сумарною встановленою потужністю 2835 МВт, які здатні забезпечити електроенергією чотири області, такі як Рівненська. Поряд виросло місто-cателіт – Кузнецовськ.

         Привітати з річницею енергетичний гігант приїхали багато гостей на чолі з керівництвом області. Слова подяки звучали в цей день на адресу ветеранів-атомників. Стоячи зал вітав першого керівника Рівненської АЕС Володимира Коровкіна.

У дружній зустрічі з нагоди ювілею теплі слова вітань висловив і голова ФПО Микола Шершун, який був запрошений на відзначення річниці АЕС. Він, зокрема, зазначив, що атомна станція – це не лише тепло і світло, стабільне функціонування промисловості, транспорту, зв'язку та соціальної сфери, а, перш за все, люди: еліта нації – її гордість, її майбутнє. Люди, які передусім, розуміють, що чітка, злагоджена та організована робота кожного окремого учасника складного процесу народження енергії, запорука того, що благо не перетвориться на біду.

         Також в Миколи Шершуна відбулася робоча зустріч з присутнім тут заступником голови ЦК профспілки атомників, на якій вони обговорили нагальні проблеми профспілкового руху.

 

Профінформцентр ФПО