IMG 5097

 

 

Голова Федерації профспілок Рівненської області, Віце-Президент шахової федерації України - Почесний Президент Рівненської обласної федерації шахів, Микола Шершун став першим суперником у грі для юних шахістів, які займатимуться у новому шаховому класі, який відкрили в ЗОШ № 3 у Млинові.

 

Відкриття шахового класу зібрало чимало гостей, зокрема двох, Віце-Президентів шахової федерації України: Миколу Шершуна та Володимира Ковальчука. Їхніми зусиллями та за допомоги активістів вдалося швидко відкрити спеціально обладнаний клас, знайти викладача для занять з дітьми. Тож відразу після урочистого відкриття вирішили зіграти: Микола Шершун розпочав сеанс одночасної гри на 11 дошках, а Володимир Ковальчук – закінчував. До слова, у деяких партіях довелося погоджуватися на нічию з юними шахістами, і навіть програвати.

-                     Приємно, що млинівчани самі виступили з ініціативою про відкриття такого класу в селищі, ми ж її радо підтримали. Оскільки залучення дітей до цієї гри, розвиток шахового руху, допоможе виховати молоде інтелектуальне покоління. Таланти у наших дітей є, головне їх розвивати. - наголосив Микола Шершун. Також у планах ФПО взяти під своє крило розвиток дитячого шахового руху Рівненщини.

До речі, наприкінці вересня заплановане відкриття шахового клубу у Рівному. У перспективі, він дасть змогу об’єднати інтелектуалів з усієї області для проведення змагань та дружніх зустрічей.

Нові шахові класи постійно відкриваються у різних районах Рівненської області. Адже є чимало талановитих дітей, які мають бажання розвивати свої таланти і вміння. Ось і в Млинові займатися у шаховому класі хочуть учні не лише третьої школи, а й інших навчальних закладів, розповів голова районної ради Василь Харков.

Він щиро подякував Почесному Президенту Рівненської обласної федерації шахів Миколі Шершуну за підтримку талановитої молоді і розвиток позашкільної освіти, додавши, що ця подія вже викликала резонанс. Адже підтримка талановитих дітей сьогодні – це запорука розвитку держави у майбутньому. І добре, що знаходяться ентузіасти, які працюють у цьому напрямі.

 

 

Прес-служба

Федерації профспілок

Рівненської області

 

IMG 5089