Доповідь Української сторони ПГС на тему бідності і трудової міграції

IMG 1898   На засіданні Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, яке відбувається в Брюсселі, з доповіддю на тему: "Роль заробітної плати у зниженні рівня бідності та її вплив на трудову міграцію" виступив Голова Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв.   Він визначив основні проблеми в сфері оплати праці та ринку праці в Україні, порівняв рівні заробітної плати в нашій країні та країнах-членах ЄС, визначив основні чинники..

IMG 2694   12 квітня 2018 року Голова ФПУ Григорій Осовий бере участь у 6-му засіданні Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, яке відбувається в Брюсселі у штаб-квартирі Європейського соціально-економічного комітету.   Очільник ФПУ є одним із 15 членів Української сторони Платформи, що створена відповідно до Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС з метою забезпечення належної ролі громадськості у процесі виконання Угоди про асоціацію. Відкрили засідання співголови Платформи – Альфредас..

Уряд оприлюднив План заходів з виконання Угоди про асоціацію

f 15673862151495692191-e1499428149613 На початку березня Уряд оприлюднив План заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.  Формально цей документ був затверджений Постановою Кабінету Міністрів України ще в жовтні минулого року , але з'явився у відкритому доступі лише зараз після тривалого доопрацювання.   Щоб ознайомитися з урядовим Планом заходів - натисніть на посилання https://eu-ua-csp..us15.list-manage.com/track/click?u=bf403e9de79f43e4c63c52ecc&id=f1925c5097&e=9fac74ecbd   Департамент міжнародних зв’язків апарату ФПУ

Роль оплати праці в скорочені бідності та її вплив на трудову міграцію в Україні

Изображение 022   Такою буде одна з тематичних доповідей, представлених на Асамблеї Української Сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, що відбудеться на початку квітня ц.р. у Брюсселі.   Друга із запропонованих тем, обговорених членами УСПГС на засіданні 13 березня, стосуватиметься кліматичних змін. Учасники засідання, в якому взяв участь Голова ФПУ Григорій Осовий, ухвалили рішення щодо активізації підготовчої роботи до Асамблеї, а також розглянули низку питань стосовно розробки стратегічного плану діяльності..

Уряд і Парламент схвалили Дорожню карту виконання Угоди про асоціацію

28 лютого Кабінет Міністрів та Верховна Рада України схвалили Дорожню карту законодавчого забезпечення виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Документ включає 57 законопроектів у сфері європейської інтеграції для розгляду Парламентом у 2018-2019 рр, у тому числі законопроекти, які стосуються соціальної політики та трудових відносин. Дорожня карта має прискорити проходження у Верховній Раді законопроектів на виконання Угоди про асоціацію. Пропонуємо ознайомитися з переліком законопроектів, внесених у Дорожню карту, за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1Z-1pgG3_zr2qpR4UYtxew87nTASClhIb/view   А на початку березня Уряд оприлюднив..

Формування бази експертів УС ПГС

Gromadska-sinergiya l Українська сторона Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС та проект «Громадська синергія» пропонує експертам організацій, які входять у систему УС ПГС, взяти участь в опитуванні, що дозволить оцінити експертний потенціал Платформи. На основі отриманих відповідей також буде сформовано базу експертів УС ПГС. На сьогодні УС ПГС та її робочі групи нараховують близько 250 організацій, що представляють сектори роботодавців, профспілок та інших громадських організацій. Зважаючи на різні сфери діяльності..

Вийшов урядовий звіт про виконання Угоди про асоціацію за 2017 рік

18.01.02-004s 23 лютого Уряд оприлюднив Звіт про виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС за 2017 рік. З повним текстом Звіту ви можете ознайомитися за посиланням (http://eu-ua.org/sites/default/files/imce/layout_16_02_final.pdf).Під час публічної презентації урядова сторона заявила про відкритість до коментарів та конструктивної критики.Якщо організації-учасниці Робочих груп Української сторони Платформи мають бажання надати свої коментарі до урядового звіту, це можна зробити через розроблену Секретаріатом УС ПГС форму (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe1mhg-OyXszueNUbhbucyanbrWrIzCGm8RhzbbxPSISv0qEA/viewform).Ваші змістовні коментарі будуть передані до Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної..

Готується публічний звіт УС ПГС

EU navigator-1170x320   На засіданні Української Сторони Платформи громадянського суспільства Україна – ЄС, яке відбулось 17 січня, обговорено проект публічного звіту щодо підсумків роботи УС ПГС у 2017 році, а також визначено пріоритети її діяльності на 2018-й рік.   У роботі взяв участь Голова ФПУ Григорій Осовий, який зауважив, що УС ПГС діє публічно, адже вона представляє більш ніж 180 громадських організації України, тому звіт після його доопрацювання буде..

Визначено пріоритети Української сторони Платформи громадянського суспільства (УС ПГС) на 2018 рік

20180117 105407   Сьогодні відбулося засідання Української Сторони Платформи громадянського суспільства Україна – ЄС. Платформа є одним із чотирьох органів Асоціації поряд із Радою асоціації, Комітетом асоціації та  Парламентським комітетом асоціації. В УС ПГС та її робочих групах представлені 244 організації громадянського суспільства майже з усіх регіонів України. Упродовж 2017 року головним пріоритетом УС ПГС залишалося посилення участі громадськості у процесі реалізації..

АКТУАЛЬНО. Григорій Осовий: «Рекомендації Платформи громадянського суспільства Україна - ЄС будуть сприяти успішному виконанню Угоди про асоціацію»

ПЛАТФО Представники громадянського суспільства України та ЄС зустрілися 15 листопада в Києві в рамках 5-го засідання Платформи громадянського суспільства Україна - ЄС (ПГС) для розгляду прогресу виконання Угоди про асоціацію, а також детального аналізу стану імплементації євроінтеграційних реформ у сфері науки і технологій, а також державної політики України стосовно внутрішньо переміщених осіб. У засіданні взяли участь члени Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна - ЄС, а також..

Більше статей...

1. ДОПОВІДЬ УС ПГС щодо імплементації євроінтеграційних реформ у сфері науки і технологій
  2. ДОПОВIДЬ УС ПГС "Державна політика України щодо внутрішньо переміщених ociб у контексті виконання Угоди про асоціацію"
  3. ПЛАТФОРМА ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА УКРАЇНА-ЄС СФОРМУВАЛА РЕКОМЕНДАЦІЇ УРЯДУ УКРАЇНИ ТА ІНСТИТУЦІЯМ ЄС ДЛЯ УСПІШНОГО ВИКОНАННЯ УГОДИ ПРО АСОЦІАЦІЮ
  4. Проаналізовано стан виконання Угоди Україна-ЄС
  5. Четверте засідання Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС
  6. Про зустріч делегації Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС із дипломатами Представництва України при ЄС
  7. Вдосконалюються механізми діяльності УС ПГС
  8. Бюлетень №2 (березень 2017 р.) Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС
  9. Основне завдання: наближення до європейських стандартів життя
  10. Відбулося засідання у рамках Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС
  11. Спільна декларація Третього засідання Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, м. Київ 8-9 листопада 2016 року
Архiв
<< < Квітень 2018 > >>