IMG 2741

На виконання Закону України «Про соціальний діалог в Україні» від 23.12.2010 та листа Рівненської обласної державної адміністрації від 23.08.2013 Федерація профспілок Рівненської області проводить роботу по соціальному діалогу у районах. Першими, куди відправились представники ФПО, стали Зарічненський та Дубровицький райони. Сюди з робочою поїздкою прибула робоча група на чолі з заступниками голови ФПО Марією Рожко та Миколою Сіруком.

Метою таких робочих поїздок є перш за усе надати практичну допомогу з питань колдоговірного регулювання соціально-економічних та трудових відносин на підприємствах та в організаціях, установах районів. Адже колективний договір є таким нормативним документом, за допомогою якого вирішуються питання: оплати праці, охорони праці, надання відпусток та ще ряд питань для надання соціальних пільг непередбачених законодавством.

У ході роботи проводилися зустрічі з керівниками району, керівниками підприємств та профспілковими активістами. Так, у Зарічному було проведено «круглий стіл» на тему «Соціальний діалог – влада, профспілки, роботодавці» за участю представників органів влади, профспілкових структур та об’єднання роботодавців району. Члени робочої комісії відвідують різні об’єкти районів, обмінюються досвідом, надають практичну та методичну допомогу.

Представники делегації консультують, відповідають на питання, що виникають у ході роботи. Звернутись з запитаннями до них можна в управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

Робота по соціальному діалогу наразі триває.

Прес-служба

Федерації профспілок