IMG 7144

 

 

18 вересня ц.р. з метою підготовки до колективно-договірної кампанії 2014 року у Переяслав-Хмельницькому відбулась семінар – нарада з цього питання. Організатором заходу виступила Київська обласна рада профспілок, яку представляв заступник голови – Герус Сергій Миколайович. У семінарі взяли участь провідні фахівці апарату Федерації профспілок України: Лобченко Олена Олександрівна – керівник департаменту виробничої політики та колективно-договірного регулювання та Денісова Оксана Василівна – головний спеціаліст відділу пенсійного забезпечення департаменту соціального діалогу та соціального страхування.

Серед учасників заходу були голова районної громадської ради по координації діяльності профспілкових організацій Київської облпрофради Каменська Надія Григорівна та керівники міського та районного відділів освіти, представники профспілкових організацій підприємств Переяславщини.

Відкрив захід заступник голови облпрофради Герус С.М., який підкреслив значення колективного договору для забезпечення соціальної справедливості та рівності працюючих, вплив колдоговору на стан охорони праці на підприємствах та покращення умов праці в цілому.

Голова районної координаційної ради Каменська Н.Г. закликала присутніх активніше проводити роботу з підготовки колективних договорів, адже вона є запорукою стабільного майбутнього працівників Переяславщини.

Надалі слово мала Лобченко О.О. Тема її виступу - «Колективно-договірна кампанія 2014». У своїй лекції вона розкрила основні аспекти, які варто враховувати при підготовці проекту колективного договору, головні розділи та пункти, які мають бути прописані у договорі та пояснила якими законними методами можна впливати на роботодавця, якщо він чинить опір при підписанні колдоговору або не виконує закріплені в ньому норми.

Денісова О.В. виступила з лекцією «Актуальні питання пенсійного забезпечення в Україні». Вона зупинилась на проблемних питаннях щодо загального пенсійного забезпечення, оформлення пільгових пенсій та соціальної допомоги.

На завершення виступів присутнім були надані вичерпні відповіді на поставлені запитання. Профспілкові активісти отримали довідкові матеріали з актуальних питань життя і діяльності профспілок у сучасних умовах.

 

 

Відділ з питань організаційної та інформаційної

роботи Київської облпрофради

 

IMG 7145

 

IMG 7138

 

IMG 7135

 

IMG 7152

 

IMG 7153