328068

24 жовтня минулого року Кабміном була затверджена державна програма забезпечення молоді житлом на 2013-1017 роки. Фінансування цієї важливої програми здійснюється за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів та інших незаборонених законом джерел, у тому числі власних коштів громадян. Тільки у нашій Рівненській області на квартирному обліку нині перебуває 3718 молодих сімей та одиноких молодих громадян.

Профспілки також долучилися до виконання цієї програми. У рамках угоди про співпрацю між Федерацією профспілок України та Державною спеціалізованою фінансовою установою «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», ФПО та Рівненське регіональне управління Державної спеціалізованої фінансової установи « Державний фонд сприяння молдодіжному житловому будівництву» підписали Меморандум про співпрацю, який дає можливість співпрацювати у даному напрямку та консолідувати зусилля на реалізацію житлової політики держави і прийнятої сесією обласної ради програми забезпечення житлом на 2013-1017 роки.

А днями голова ФПО Микола Шершун звернувся до голів облради Юрія Кічатого та ОДА Василя Берташа з проханням при підготовці рішення Рівненської обласної ради про внесення змін до рішення про обласний бюджет за підсумками 9 місяців, за умов частини 7 ст. 78 Бюджетного кодексу України, передбачити виділення коштів у сумі 3068 тис. грн. на будівництво житла для молоді. Це дасть можливість забезпечити житлом вже у нинішньому році 12 молодих сімей.

Рівне

Профінформцентр