IMG 5157

 

Два спільних рішення Колегії Дубенської районної райдержадміністрації, Дубенської районної ради, Дубенської міської ради, президії Федерації профспілок Рівненської області та об’єднання організацій роботодавців області «Про підвищення ефективності соціального діалогу та громадського контролю за дотриманням трудового законодавства у Дубенському районі» було підписано 10 жовтня при великому загалі дубнівчан. Серед яких були: керівники та представники господарських структур, організацій та підприємств, лідери профспілкових організацій та голови галузевих профорганізацій області. Всі вони є соціальними партнерами і підписання спільних рішень віншувало велику підготовчу роботу з вивчення стану колективних договорів та зобов’язань, які перед тим проводили в районі та в місті спеціалісти ФПО, голови обласних профоб’єднань, спеціалісти соціальних фондів та представники об’єднання роботодавців.

Робочою групою було проаналізовано стан укладання та виконання колективних договорів в 145 організаціях району різних форм власності, в тому числі безпосередньо на місцях 15 підприємствах району. Члени робочої групи ретельно переглянули також колективні договори та угоди у 94 організації міста Дубного та побували в 15 трудових колективах.

В ході вивчення членами групи на місцях ситуації з укладанням і виконанням колективних договорів проводилися консультації з питань охорони праці, механізму розробки та виконгання самого колдоговору, оплати праці, заборгованості з неї, зайнятості, задоволення духовних і культурних потреб, і врешті, дотримання конституційних прав та гарантій.

Всі ці моменти були предметом узагальнення на підсумковому засіданні під час якого його учасники відкрито висловлювалися і про наболіле і ділилися досвідом найкращлго проведення соціального діалогу.

Даючи оцінку його ходу в районі голова Федерації профспілок області Микола Шершун зазначив: що ще ніхто не придумав кращого шляху для вирішення складних життєвих питань ніж соціальний діалог – коли все наболіле вирішується не через протестні акції, а за столом переговорів з владою, профспілками і роботодавцями. Він також підкреслив, що дана зустріч є важливим етапом на шляху до підписання регіональної, а згодом, і Генеральної угоди.

 

Профінформцентр ФПО

 

IMG 5165

 

IMG 5169