Изображение 008

 

11 жовтня 2013 року відбулось чергове засідання Президії Федерації профспілок Вінницької області з порядком денним: Про роботу ФПО та її членських організації щодо захисту трудових прав членів профспілок”.

 

У засіданні взяли участь члени Президії, керівники членських організацій ФПО, начальник Територіальної державної інспекції з питань праці у Вінницькій області, працівники Апарату ФПО, представники ЗМІ.

 

З інформацією:

 

- ”Про роботу ФПО та її членських організації щодо захисту трудових прав членів профспілоквиступив Вадим Шевчук - керівник департаменту правового захисту та охорони праці Апарату ФПО.

 

В обговоренні даного питання взяли участь:

 

Запорожан Андрій Вікторович – заступник Голови ФПО;

Побережна Тетяна Іванівна - заступник Голови ФПО, голова ОК профспілки працівників культури;

Рафал Алла Юріївна – голова обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства;

Оборончук Сергій Анатолійович – начальник Територіальної державної інспекції з питань праці у Вінницькій області;

Морочинський Микола Климович голова Бершадського РК профспілки працівників освіти та науки;

 

По закінченню Президії було підведено підсумки обговорення і наголошено, що в сьогоднішніх умовах необхідно вдосконалити тактику дій профспілок у відстоюванні трудових прав та інтересів членів профспілок. Профспілкові організації мають спрямувати свої зусилля на те, щоб мак­симально забезпечити дотримання вимог законодавства про працю. Чинна в Україні законодавча база дає змогу профспілкам ефективно захищати трудові та соціально-еконо­мічні права спілчан. Основний тягар цієї роботи лягає на первинні профспілкові організації, профспілкових активістів, найважливішим завданням яких є своєчасне виявлення фактів порушень трудових прав, переконання роботодавців в обов’язковості дотримання норм закону, положень колективних договорів.

Президією була прийнята постанова Про роботу ФПО та її членських організації щодо захисту трудових прав членів профспілок” .

 

 

Федерація профспілок Вінницької області

 

Изображение 004