DSC 0137

16 жовтня 2013 року відбулася робоча зустріч Голови Об’єднання профспілок Харківської області С.А. Тесленка з начальником відділення НСПП в Харківській області О.М. Дорожком.

В ході зустрічі С.А. Тесленко звернув увагу на те, що посилення соціального діалогу відділення НСПП в Харківській області з профспілками є важливою складовою у роботі щодо стабілізації стану соціально-трудових відносин та захисту інтересів найманих працівників. Саме конструктивний діалог та проведення системної роботи дає змогу якомога швидше і раціональніше вирішувати проблемні питання.

Під час зустрічі начальник відділення О.М. Дорожко надав інформацію щодо практики вирішення колективних трудових спорів, ознайомив з основними показниками діяльності відділення НСПП в Харківській області за підсумками 9 місяців 2013 року. Зокрема акцентував увагу на ситуацію, що склалася на окремих підприємствах. Детально обговорено стан соціально-трудових відносин на ДП «Завод ім. В.О. Малишева» та ДП «Харківський приладобудівний завод ім. Т.Г. Шевченка», де зареєстровані колективні трудові спори між найманими працівниками цехів №351, №352, №420 ДП «Завод ім. В.О. Малишева» з питань охорони праці (ремонт покрівлі цехів та забезпечення температурного режиму); у вересні 2013 року між найманими працівниками монтажно-складального цеху №31 і відділу технічного контролю №12 ДП «Харківський приладобудівний завод ім. Т.Г. Шевченка». Стан соціально-трудових відносин на зазначених підприємствах також перебуває на обліку відділення з метою запобігання виникненню нових колективних трудових спорів.

Начальник відділення О.М. Дорожко відзначив, що в рамках святкування 15-ї річниці від дня утворення Національної служби посередництва і примирення відбудуться урочисті заходи, на які будуть запрошені керівники та представники галузевих профспілкових організацій - членів Об’єднання профспілок Харківської області. Досягнуто домовленості про подальшу роботу із стабілізації стану соціально-трудових відносин на підприємствах та в організаціях Харківської області.

По закінченні учасники зустрічі наголосили на об’єднанні зусиль для досягнення спільної мети – забезпечення стабільності стану соціально-трудових відносин у регіоні, захист соціально-трудових прав та інтересів трудящих.

Об’єднання профспілок Харківської області

DSC 0155