IMG 1827

 

16 жовтня 2013 року відбулося засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради. Відповідно до регламенту головував на засіданні співголова Ради, заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Шурма І.М. Під час засідання розглянуті питання, які вкрай турбують профспілки:

- Про цінову ситуацію на споживчому ринку області.

- Про стан розрахунків комунальних підприємств області.

З першого питання інформував директор департаменту економіки та міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Авершин С.В. Як зазначив доповідач, протягом 9 місяців поточного року в області індекс споживчих цін не перевищував 100%. Проведений аналіз доводить, що ця тенденція буде збережена до кінця року. Про тому, що вартість «борщового набору» зросла до відповідного періоду минулого року на 40-50%, вона залишається однією з низьких в Україні.

З другого питання інформував директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Грива Р.С. Борги теплопостачальних підприємств перед НАК «Нафтогаз України» за газ, який використано у 2013 році, складає 362,3 млн. грн., рівень розрахунків - 65,4%.

У жовтні надійшли 168 млн. грн. субвенції, які спрямовані на погашення заборгованості за використану електроенергію та сплату податків. Борги з виплати заробітної плати на комунальних економічно-активних підприємствах ЖКГ відсутні.

За результатами засідання прийняті рішення щодо вдосконалення роботи з зазначених питань. Також вирішено звернутися до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо вирішення питання стосовно різниці в тарифах на теплопостачання.

 

Наталя Гриценко,

завідувач відділу соціально-економічного захисту трудящих ОПХО