A125181

 

«Швидше, вище, сильніше» - цей спортивний девіз лунав на фізкультурно-спортивних спорудах Полтавського національного університету ім.В.Г.Короленко 12 жовтня, адже цього дня відбулася обласна міжгалузева профспілкова спартакіада серед збірних команд обласних організацій профспілок, присвячена 65-річчю створення Полтавської обласної ради професійних спілок. Першість виборювали 11 команд галузевих профспілок, що об’єднали близько 300 спортсменів.

У привітальному слові під час параду-відкриття голова Полтавської обласної ради Леонід Вернигора зазначив, що цей напрямок діяльності є пріоритетним для підтримки рухової активності та здорового способу життя в середовищі спілчан. Декан факультету фізичного виховання університету,голова Комісії по роботі з молоддю облпрофради Тамара Жалій запевнила, що освітяни готують молоду зміну, гідну поповнити ряди профспілок.

Головний суддя спартакіади - суддя міжнародної категорії Анатолій Манейлов ознайомив присутніх із програмою змагань. Цьогоріч вона була насиченою й передбачала визначення найкращих у семи видах спорту : волейболі, міні-футболі, настільному тенісі, , шахах, шашках, гирьовому спорті й легкій атлетиці та місцем проведення змагань.

        Нагороди за перше місце в загальнокомандному заліку в напруженій боротьбі отримали спортсмени обласної організації профспілки працівників ВАТ «Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат» (голова Сергій Афонін), за друге місце - представники профспілки хімічних та нафтохімічних галузей ( голова Ольга Курінько), за третє місце – члени профспілки працівників освіти і науки України (голова – Григорій Шумейко).

Голова обласної ради професійних спілок Вернигора Леонід Михайлович вручив переможцям та призерам в загальнокомандному засолку і в окремих видах спорту кубки і грамоти, а переможці та призери в індивідуальному заліку отримали медалі й дипломи відповідного ступеня. Грамотами Полтавської облпрофради відзначені також кращі організатори спортивно-масової роботи та окремі керівники галузевих профспілок.

           Високі спортивні досягнення також продемонстрували в окремих видах спорту представники профспілки працівників охорони здоров’я (голова Олександр Кувічка), працівників культури (голова Світлана Гайдарь), працівників лісового господарства (голова Анатолій Даниленко), працівників «Машметал» (голова Валерій Пухай), працівників ВАТ «Укртелеком» (голова Наталія Северин), працівників Південної залізниці (голова Марина Маслак), працівників державних установ (голова Володимир Цвелих) , працівників харчової промисловості (голова Віра Сопіна).

           У зазначених профспілкових організаціях пройшли масові спартакіади галузей, за підсумками яких кращі спортсмени та команди і взяли участь в міжгалузевій спартакіаді та в змаганнях з видів спорту у Всеукраїнських заходах, які проводили Центральні комітети галузевих профспілок.

Місцеве телебачення неодноразово висвітлювало міжгалузеву спартакіаду , як приклад організації , пропаганди здорового способу життя та власного прикладу рухової активності спілчан.

 

Полтавська облпрофрада

 

 A115121

 

 A115118

 

 

 A115083

 

 A115032

 

 A125209