2

 

11 жовтня 2013 р. у Черкаському комерційному технікумі відбувся урочистий захід з нагоди святкування 50-річчя з дня відкриття закладу.

Свою історію Черкаський комерційний технікум веде з 1963 року, коли наказом Міністерства торгівлі УРСР було засновано Черкаський технікум радянської торгівлі для підготовки фахівців із спеціальностей: «Товарознавство і організація торгівлі продовольчими товарами», «Товарознавство і організація торгівлі промисловими товарами», «Технологія приготування їжі». Перший прийом на базі неповної середньої школи було прийнято 90 учнів.

В урочистостях взяли участь ветерани, випускники, працівники та студенти технікуму.

У колективі налагоджена співпраця між адміністрацією та профспілковою організацією з питань соціально-економічних прав та гарантій, духовних інтересів працівників, ветеранів і студентів, створення умов праці та навчання у закладі.

Голова ветеранської організації технікуму Васильєва Валентина Василівна (вдова першого директора технікуму) розповіла присутнім про вагомий внесок ветеранів праці в становленні навчального закладу в різні час, підготовку кваліфікованих спеціалістів.

Своїми спогадами поділилась і заслужений працівників народної освіти України, ветеран праці, викладач вищої категорії Ткач Віра Владиславівна.

Директор технікуму В’язовік Володимир Вікторович відзначив, що найціннішим у технікумі є його колектив, який швидко адаптувався до ринкових змін у сфері економіки. У складі педагогічних працівників значна кількість викладачів, які у свій час закінчили технікум, продовжили навчання та повернулись викладати до свого рідного технікуму. Всі викладачі технікуму – справжні професіонали своєї справи, творчі особистості, що активно впроваджують в навчально-виховний процес новітні інформаційні технології, глибоко вивчають передовий педагогічний досвід і використовують його у своїй професійній діяльності.

За півстоліття існування навчальний заклад підготував на ринок праці близько 23 тисяч спеціалістів сфери обслуговування населення.

З вітальним словом до учасників свята звернувся голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Васильович Шевченко та вручив профактиву грамоти і відзнаки за особистий внесок у захист трудових прав, гарантій членів профспілок.

Почесні грамоти та подяки, матеріальні винагороди отримали ветерани, викладачі, працівники технікуму від Черкаської обласної ради, департаменту освіти обласної держадміністрації,  обкому Профспілки працівників освіти і науки України.

      

 

Автор, фото - Гущина А.В.,

голова первинної профспілкової організації

Черкаського комерційного технікуму,

член Ради ФПО

 

3

 

4

 

5

 

6

 

1