P1050862

 

Закарпатське територіальне об’єднання працівників соціальної сфери (голова Людмила Ляпіна) спільно з навчальним центром облпрофради (директор Іван Олексик) щокварталу проводять семінари-навчання голів первинних профорганізацій галузі, реалізуючи програму системного навчання профактиву.

На черговому семінарі перед профактивістами галузі виступив голова Закарпатської облпрофради Іван Король, який зупинився на основних напрямках роботи профспілок нашого краю, веденні соціального діалогу з органами влади та роботодавцями. Питання проведення звітів і виборів в профспілкових організаціях галузі, які розпочнуться в листопаді 2013 року, висвітлили у своїх виступах голова територіального профоб’єднання Людмила Ляпіна, голови первинних профорганізацій: Мукачівського будинку-інтернату – Едіта Ладуняк, Ужгородського міського та Мукачівського районного територіальних центрів соціального обслуговування – Вікторія Белушак та Людмила Каніна. На проблемах охорони праці, участі профспілок у їх вирішенні зупинився технічний інспектор праці облпрофради Віктор Кацеба.

Цікавою формою організації дозвілля у галузевій профспілці є робота «Клубу вихідного дня», який працює згідно рішення президії. За інформацією Людмили Ляпіної, влітку цього року з ініціативи профспілкових організацій організовувалися поїздки колективів закладів соціальної сфери, які носили оздоровчий характер, мали пізнавальний ефект, сприяли створенню гарного мікроклімату в трудових колективах, а транспортні витрати оплачувалися за рахунок територіальної організації профспілки. Зокрема, на озері Синевир побували працівники Ужгородського районного центру зайнятості, департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, Тячівського районного управління праці та соціального захисту населення, на Солених озерах в Тячівському районі – Виноградівського будинку-інтернату та Перечинського райуправління праці та соціального захисту, у Почаївському монастирі – Тур’я –Реметівського будинку-інтернату та Мукачівського районного територіального центру соціального обслуговування, на фестивалі «Гуцульська бринза» в м. Рахові – Ужгородського районного територіального центру та департаменту соціального захисту населення ОДА, в оздоровчому комплексі «Косино» – обласного центру зайнятості, на водоспаді Шипот – Ужгородського міського територіального центру, в туркомплексі «Дідово» – Ужгородського районного управління праці та соціального захисту населення. На прохання спілчан практику проведення поїздок за маршрутами «Клубу вихідного дня» буде продовжено і надалі.

На фото:

        В президії зібрання;

        Семінар веде Людмила Ляпіна;

        Учасники семінару-навчання;

        Голова Закарпатської облпрофради Іван Король (в центрі) та голова територіального профоб’єднання Людмила Ляпіна (друга ліворуч) ведуть розмову з профспілковими активістами.

 

Фото автора

Сергій Баранчиков

завідувач відділу організаційно-гуманітарної

роботи Закарпатської облпрофради

 

P1050865

 

P1050859

 

P1050869