JPEG227

 

Тривалі, понад півроку, переговори між Мінекономрозвитку України і Профспілкою машинобудівників та приладобудівників України щодо укладення Галузевої угоди в сфері технічного регулювання на 2013-2015 роки завершилися успішно. 23 жовтня Угода підписана і її норми та положення вступили в дію з дати підписання.

Незважаючи на труднощі, пов`язанні з реформуванням технічного регулювання, в Галузевій угоді вдалося зберегти раніше досягнуті домовленості. Зокрема, розмір тарифної ставки робітника першого розряду встановлено на рівні 120 % розміру мінімальної заробітної плати. Угода містить обмеження на рівні 4 відсотка щодо масового вивільнення працівників протягом року. Збережено і розширено соціальні пільги та компенсації, збільшений порівняно з законодавством розмір відрахування профспілковим організаціям на культурно-масову, спортивну та оздоровчу роботу, тощо.

Таким чином, завдяки Галузевій угоді, члени профспілки - працівники підприємств сфери технічного регулювання отримали надійний соціально-економічний захист своїх прав та інтересів.

Профспілка "Машприлад"