2

Профспілки опікуються не тільки захистом професійних інтересів і соціально-економічних прав працівників, а і дбають про духовний розвиток, збереження християнських традицій. Однією з таких традицій на Тернопільщині є проведення професійної Прощі. Метою проведення таких прощ є згуртування професіних колективів довкола християнських цінностей через спільну молитву та покаяння.

За ініціативою Тернопільської обласної ради Профспілки працівників соціальної сфери України (голова Ящищак Р.П.) перед своїм професійним святом, яке відзначається 3 листопада 2013 року працівники соціальної сфери Тернопільської області приїхали на благословення Божої Матері до Марійського Духовного Центру у Чудотворному відпустовому місці Зарваниця. Поклонитися Божій Матері приїхали працівники обласного департаменту, міських і районних управлінь соціального захисту, територіальних центрів соціального обслуговування, будинків – інтернатів, центрів зайнятості, державної інспекції з питань праці, обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та інших установ і організацій соціальної сфери області.

Працівники соціальної сфери – учасники Професійної Прощі до Чудотворної Зарваниці взяли участь у Божественній Літургії в соборі Божої Матері. Відбулось освячення води і Хоругви працівників соціальної сфери області. Учасники Професійної прощі з молитвою пройшли Хресну Дорогу, відвідали Святі місця Зарваниці.

Священник подякував всім працівникам соціальної сфери за ревне служіння українському народові, за те що вони щодня, щогодини зігрівають своїм душевним теплом і щирою турботою самотніх людей, інвалідів, піклуються про дітей, допомагають молоді в професійному визначенні та працевлаштуванні безробітних, відстоюють трудові і соціальні права трудівників, організовують оздоровлення працівників, поблагословив і окропив усіх освяченою цілющою водою із Зарваницького джерела.

Поломники молились у святині, прихилились до Чудотворного образу Богородиці ,отримали освячений образок ікони Зарваницької Божої Матері з написом «На згадку про Першу Професійну Прощу».

Після завершення Прощі працівники соціальної сфери з душевним спокоєм, благословенням Божої Матері поїхали до своїх домівок, щоб завтра знов йти на працю, творити добро і милосердя, оточувати самотніх, немічних, сиріт турботою і теплом своїх щедрих на добро сердець.

Голова обласної ради Профспілки Ящищак Р.П. висловив надію, що Професійна Проща працівників соціальної сфери стане доброю щорічною традицією духовного очищення та отримання Божого благословення на довгу і плідну працю людей, які виявляють милосердя, створюють добро не тільки зі службового обов'язку, а й за велінням совісті та покликом душі.

Профспілка працівників соціальної сфери України

3